Partizan pobedio Igokeu u 25. kolu ABA lige 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu rezultatom 88:74 (33:25, 17:19, 18:13, 21:17) u utakmici 24. kola ABA lige, u kojoj se posle tromesečne pauze na tern vratio centar crno-belih Balša Koprivica.

Ekipa Željka Obradovića je protiv tima iz Laktaša ostvarila važan trijumf u borbi za prvo mesto posle ligaškog dela takmičenja i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Meč je prelomljen početkom treće četvrtine, kada su gosti serinom od 8-0 poveli sa 52:50, da bi potom domaći uzvratili svojom serijom od 12-1 i vratili prednost koju su potom uvećavali do kraja meča.

Pred oko 12.000 gledalaca najefikasniji u Partizanu bili su Avramović sa 15 poena i Smailagić sa deset poena, dok su u gostujućem timu Đorđević i Nerandžić ubacili po 18 poena.

Trener Partizana Željko Obradović je duel sa Igokeaom počeo sa petorkom koju su uglavnom činili igrači sa manjom minutažom u Evroligi i u prvoj četvrtini njegov tim poveo je u jednom trenutku sa 11 poena prednosti.

Ipak, u drugoj četvrtini gosti su uspeli da se delimično vrate u utakmicu zahvaljujući Đorđeviću i Nerandžiću, koji su ubacili zajedno 23 poena, i na poluvreme su otišli sa zaostatkom od šest poena.

Meč je odlučen početkom treće četvrtine, koju je Igokea počela serijom od 8-0, koristeći lošu igru crno-belih u odbrani. Željko Obradović je tada zatražio tajm-aut, izvršio izmene, njegov tim je odgovrio serijom od 12-1 vratio prednost.

Crno-beli su do kraja treće četvrtine dozvolili rivalu da postigne još samo pet poena i ponovo stekli 11 poena viška (68:57).

Kao i u prvom poluvremenu meča u Monaku, Aleksa Avramović je i protiv Igokee ponovo imao fantastičnih pet minuta, ovoga puta na početku poslednjeg perioda. Postigao je 12 vezanih poena za svoj tim i uz Pantera bio najzaslužniji za prednost od 23 poena (85:62).

Činjenicu da je meč rezultatski bio odlučen trener Partizana Željko Obradović iskoristio je da u igru uvede i Balšu Koprivicu, prvi put posle tromesečne pauze zbog mononukleoze.

Crno-beli u 26. kolu ABA lige gostuju u Zadru, a ovaj duel igra se u ponedeljak 17. aprila (18.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari