Partizan se "rešio" jednog Amerikanca, moraće još dvojicu stranaca da "precrta" 1foto ABA liga Dragana Stjepanović

Frenk Kaminski dobio dozvolu kluba da se vrati u Ameriku.

Partizan je sezonu koja je puno obećavala pretvorio u košmarnu. Nakon što nije uspeo da se izbori za mesto u plej-inu Evrolige, doživeo je debakl u finalu plej-ofa ABA lige tako što je „počišćen“ od strane Crvene zvezde (3:0).

Partizan je time ugrozio i učešće u Evroligi naredne takmičarske godine i u vrlo teškom emotivnom stanju košarkaši crno-belih dočekuju polufinale plej-ofa Superlige.

Pravila nalažu da maksimalno četiri strana igrača mogu da nastupaju u domaćem prvenstvu, a s obzirom na to da ih Partizan ima čak osmoricu pojedincima će morati da se zahvali na saradnji.

Kevin Panter ima srpski pasoš, a prvi koji je rešio da se rastereti domaćih obaveza Frenk Kaminski dobio je dozvolu od strane kluba da se vrati u Ameriku.

Rok za prijavu igrača je do četvrtka u 14 časova, a Partizan mora da se odluči koju će još dvojicu stranaca izostaviti za dvomeč sa Megom u polufinalu (petak, 18.30).

U konkurenciji su Zek Ledej, Mateuš Ponitka, Bruno Kaboklo, Džejlen Smit, Džejms Naneli i Pi-Džej Doužer.

Na osnovu prikazanog tokom sezone i uloge koju imaju može se pretpostaviti da je Ponitka najugroženiji u tom smislu i da će se u Partizanu lomiti između Kabokla i Smita.

Kaminski je ove sezone u Evroligi za prosečno 17 minuta po meču beležio 8,9 poena, uz 3,4 skoka i 1,6 asistencija, dok je u ABA ligi za 14 minuta po utakmici postizao 9 poena, 3,2 skoka i 1,1 asistenciju.

Ugovor sa Partizanom je imao samo do kraja ove sezone, a s obzirom da neće igrati domaći šampionat, pretpostavlja se da Amerikanca više nećemo gledati u crno-belom dresu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari