Pavlović: Veoma sam ponosan zbog poziva u reprezentaciju 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Mladi fudbaler Bajerna i definitivno „odjavio“ reprezentaciju Srbije.

Bio je velika želja selektora Dragana Stojkovića; deo delegacije reprezentacije Srbije pokušao je u direktnim razgovorima sa porodicom mladog fudbalera da dođe do dogovora sa veznjakom finog pregleda igre koji je u manevru mogao da bude rešenje za narednu deceniju, međutim, fudbaler ponikao u Bajernu odlučio je da izabere reprezentaciju države u kojoj je rođen i odrastao.

Uprkos tome što je Aleksandru Pavloviću otac Srbin, činjenica da mu je majka Nemica i da je odrastao u Nemačkoj preovladala je prilikom njegove odluke da izabere dres „pancera“.

Dobio je poziv da debituje u martu, međutim zbog problema sa povredom morao je da preskoči utakmice sa Francuskom i Holandijom.

– Taj momenat kada sam dobio poziv bio je neverovatan. Kada me je gospodin Nagelsman pozvao, osetio sam veliki ponos. Ne mogu ni da zamislim bolji osećaj. Imali smo dobar razgovor, a poznavali smo se od ranije. Trenirao sam sa njim nekoliko puta u predsezoni kada je bio u Bajernu. Bio mi je gorak ukus u ustima što sam morao da propustim utakmice. A, već sam bio spakovao stvari i spremio se za put. Doživeo sam težak trenutak, ali sam se odmah fokusirao na to da se što pre oporavim i vratim na teren. Sada se koncentrišem na obaveze koje slede u Bajernu, a radiću sve da se izborim za novi poziv u reprezentaciju – otkrio je Pavlović u razgovoru za sajt Bajerna.

Pavlović je zaigrao u subotu za Bajern u pobedi nad Kelnom (2:0) i trebalo bi da bude u sastavu protiv Arsenala, u revanšu čevtrfinala Lige šampiona, koji je na programu u sredu (2:2).

– Želim da pobedim u svakoj utakmici. To mora da bude naš cilj do kraja sezone. Naravno, jedva čekam meč sa Arsenalom, biće to moja najveća utakmica u dosadašnjoj karijeri. Osećam miks napetosti i iščekivanja, a ubeđen sam da ćemo proći dalje.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari