Gvardiola u Ljutice Bogdana: Igramo protiv istorijskog kluba koji je imao Sinišu Mihajlovića 1Foto: Starsport

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je na konferenciji za medije pred sutrašnji (18.45) duel protiv Crvene zvezde u poslednjem kolu Grupe G Lige šampiona da su crveno-beli veliki klub i evropska institucija.

– Igramo protiv jednog istorijskog kluba, koji je imao svojevremeno sjajne igrače, poput Siniše Mihajlovića i mnogih drugih. Bili su šampioani Evrope. Srećni smo što smo ovde da branimo prestiž i da završimo ono što smo započeli na početku grupne faze. Pokušaćemo da pružimo dobru igru i da pobedimo – izjavio je, po mnogima, najbolji trener na svetu, a zatim najavio promene u timu:

– Moraću da promenim nešto u veznom redu, jer mi fale neki igrači. Moraćemo da se adaptiramo na novu situaciju. Spremni smo za sutra i pokušaćemo da pobedimo ovaj klub. Ovo je instituvija, a mi hočemo da je pobedimo. Pritisak je uvek prisutan. Ovo je poslednja utakmica u grupi, moramo biti u stanju da pobedimo.

Šampion Evrope i Engleske ne nalazi se na prvom mestu Premijer lige, jer je u poslednje vreme igrao u promenljivoj formi.

– Izgubili smo jednu utakmicu u poslednjih šest, sedam, nije to veliki zaostatak. Uglavnom smo dobro igrali, a to je ono što želimo. Navikli smo sebe i navijače na pobede, a to je suština, neću da nam pobede budu opterećenje – dodao je Španac.

Gvardiola je najavio da će u startnoj postavi Sitija biti igrači koji nisu imali veću minutažu ove sezone.

– Pripremili smo utakmicu ali ćemo zameniti neke igrače. Na svaka tri dana smo imali utakmice, to je naporno. Radujem se što će sutra dobiti šansu da neki igrači koji su ređe bili u ekipi – otkrio je trener Sitija, a zatim dodao:

– Očekujemo napetu atmosferu na stadionu, igrači i treneri vole takav ambijent. Mnogo godina sam dolazio ovde, bila je stvarno lepo i prijatno.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari