Pet Rajli oduševljen Nikolom Jovićem: Mogućnosti njegovog napretka su natprosečne 1 EPA-EFE/ADAM DAVIS

Majami na kraju nije imao dobru sezonu, ali je mladi srpski košarkaš pokazao da je kadar da se nadmeće sa najboljim igračima današnjice.

Hit jednostavno nije mogao da se suprotstavi Bosotn Seltiksima u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije. Eliminisan je sa ubedljivih 4:1 u pobedama čemu je kumovala povreda Džimija Batlera, koji zbog problema sa kolenom uopšte nije ni igrao u doigravanju.

Brojne kadrovske promene omogućile su Nikoli Joviću da se još više nametne Eriku Spolstri. Reprezentativac Srbije bio je starter i na mečevima sa Seltiksima, a sezonu je završio sa prosekom od 7,7 poena, 4,2 skoka i dve asistencije.

Imao je nekadašnji košarkaš Mege izuzetno svetle ofanzivne trenutke, tačnije partije koje će sigurno pamtiti dugo.

Rekord karijere postavio je protiv Milvoki Baksa kada je postigao 24 poena.

Iako se još uvek nije ustalio u postavi Hita, posebno jer Majami preferira košarku u kojoj pretežno igra sa četvoricom niskih igrača i Bemom Adebajom kao centrom, Pet Rajli kao predsednik kluba nema nikakve sumnje da je Srbin budućnost višestrukog NBA šampiona.

– Niko je prošle godine imao priličnih problema sa leđima. Videli smo ove sezone u 70, 80 posto njegovih mečeva da ovaj momak ima talenat. Sada je važno da razvija košarkaški IQ, da uči, uči i uči. Takođe, za dvadesetogodišnjaka su izuzetno bitni kardio-treninzi. Ne želimo da ga napravimo da bude ogroman i mišićav. On je atleta. Ima sjajan košarkaški instinkt. Nesebičan je, dobar skakač, igrač koji može da trči sa jedne na drugu stranu terena. Krivulja njegovog napretka na dijagramima je natprosečna – otkriva nekada proslavljeni NBA košarkaš i trener, a godinama unazad predsednik kluba sa Floride.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari