Piksi i reprezentacija Srbije u Beogradu kroje svoju sudbinu, meč sa Crnom Gorom istorijske težine 1Foto: EPA-EFE/Tamas Kovacs

Porazom u Budimpešti, fudbaleri Srbije dobrano zakomplikovali put ka Evropskom prvenstvu u Nemačkoj (2:1). Još uvek sve zavisi od pulena selektora Dragana Stojkovića koji će sve rešavati u Beogradu.

Posle 7. kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, reprezentacija Srbije ima 10 bodova iz šest odigranih utakmica. „Orlovi“ su na drugom mestu, iza Mađarske koja je sa 13 bodova iz pet mečeva praktično već na Evropskom prvenstvu.

Problem je usložnjen time da Crna Gora kao trećeplasirana ima dva boda manje a pritom je reprezentacija Srbije večeras odigrala utakmicu više.

Jasno je da će izabranici Dragana Stojkovića pitanje odlaska na prvenstvo Starog kontinenta rešavati u Beogradu. Za tri dana ugostiće fudbalere Crne Gore, a u poslednjem „kvalifikacionom prozoru“ 19. novembra dočekaće i otpisanu selekciju Bugarske.

Sa dve pobede, „orlovi“ bi sigurno obezbedili učešće na kontinentalnom šampionatu, na kome nisu bili čak 23 godine. Ako se uzme u obzir da su Bugari poslednjeplasirani sa svega dva boda i da se nalaze u popriličnom rasulu nakon večerašnje blamaže na svom terenu protiv Litvanije (0:2) indikativno je to da će duel sa Crnom Gorom u utorak biti najvažniji za Dušana Tadića i saigrače od početka kvalifikacija.

Vrlo je važno napomenuti da na večerašnjem meču nijedan srpski fudbaler nije ugrozio svoje mesto u meču sa „đetićima“ zbog eventualno dobijenih kartona, tako da će selektor Dragan Stojković moći da izvede trenutno najjači sastav.

„Orlovi“ su trijumfalno napustili Podgoricu (0:2) u prvom odigranom kvalifikacionom meču.

„Đetići“ posle duela sa Srbijom, u novembru dočekuju Litvaniju pa gostuju Mađarskoj.

Rezultati i tabela

7. kolo

Bugarska – Litvanija 0:2

Mađarska – Srbija 2:1

1. Mađarska 5 4 1 0  13

2. Srbija      6 3 1 2  10

3. Crna Gora 5 2 2 1  8

4. Litvanija  6 1 2 3  6

5. Bugarska 6 0 2 4  2

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari