Pobeda FSS - CAS nije pomilovao Tončeve 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Sud za sportsku arbitražu u Lozani potvrdio odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Član Izvršnog odbora FSS i ministar bez portfelja u Vladi Srbije, Novica Tončev, nadao se da će pred najvišom instancom u ovakvim sporovima oboriti svoju devetomesečnu suspenziju sa svih funkcija u svetu fudbala, ali CAS nije video ništa sporno u sankcijama DK FSS, na snazi od 2021. godine.

Ni u njegovom ni u slučaju sina mu Stanislava Tončeva, do tada prdsednika FK Radnik, koji je udaljen na pola godine zbog toga što je sa ocem ušao u sudijsku svlačionicu na poluvremenu prošlogodišnjeg meča surduličkog kluba i TSC i pitao arbitre za određene odluke na štetu domaćeg tima.

„Odluke su konačne, bez mogućnosti dalje žalbe. Arbitražni sud u Lozani je takođe naložio da Novica Tončev i Stanislav Tončev Fudbalskom savezu Srbije nadoknade sve troškove arbitražnog postupka vođenog pred CAS-om. Pored toga Novica Tončev i Stanislav Tončev dodatno će morati da plate po 2000 švajcarskih franaka Fudbalskom savezu Srbije kao nadoknadu za deo pravnih i drugih finansijskih obaveza“, navodi se na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari