Pobednici Amela Terzić i Hilari Kimajo 1

Amela Terzić i Hilari Kiptum Majo Kimajo iz Kenije pobedili su u seniorskoj konkurenciji na tradicionalnom Krosu RTS-a, čiji je domaćin bio Požarevac, a brojne učesnike nije omela ni obilna kiša koja je prilično natopila takmičarsku stazu

. Nakon Rekovca i Šapca na red je došao i Požarevac koji se i do sada visoko kotirao na listi želja organizatora za davanje domaćinstva gradovima širom Srbije.

Loše vreme učinilo je da masovnost ne bude kao prethodnih godina, ali su se takmičari kao i gledaoci ipak odazvali u zavidnom broju. Pored onih iz Srbije, požarevačkim Hipodromom trčali su još i takmičari iz Kenije, Mađarske, BiH, Crne Gore i Makedonije. Pre glavnih trkačkih dešavanja, trke za seniorke na 6.000 i seniore na 8.000 metara, bilo je čak 18 kategorija, od predškolskog uzrasta do pionira 8. razred. Svi oni su po vlažnoj travnatoj stazi dali sve od sebe i još jednom pokazali da je masovnost u sportu kod Požarevljana postaje pravilo, nikako izuzetak.

Diplome u obe glavne kategorije učesnicima i osvajačima medalja uručio je gradonačelnik Požarevac Bane Spasović, koji se prethodno obratio takmičarima i gledaocima:

– Trčanje, kao sastavni deo atletike, bazičnog sporta sa opravdanim epitetom njegove kraljice, zauzima posebno mesto u prioritetima i planovima gradskog rukovodstva. To je i glavni razlog što nije bilo dilema oko prihvatanja domaćinstva ovog renomiranog sportskog takmičenja. Dozvolite mi da malo preformulišem olimpijsko geslo. Važno je i pobediti, ali je još važnije u toj želji ne prekoračiti granice sportskog. Ukoliko je preduslov i jednog i drugog – učestvovati, broj vas koji danas po ovom lošem vremenu trčite na našem Hipodromu mi govori da je jedan od pobednika već poznat, a to je Požarevac i nadasve sport, naveo je gradonačelnik Spasović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari