Počelo emitovanje olimpijskog kanala CMG, čestitao i kineski predsednik Si 1Foto: BETAPHOTO/CHINA GLOBAL TELEVISION NETWORK CORPORATION/DS

Olimpijski kanal (CCTV-16) sa digitalnom platformom, Kineske medijske grupe (CMG), prvi profesionalni sportski kanal 4K rezolucije u svetu koji emituje program svakog dana 24 sata, počeo je sa radom, na čemu je čestitao i kineski predsednik Si Đinping.

„Zimske olimpijske igre u Pekingu će biti otvorene za oko 100 dana. Nadam se da će KMG kreativno pokazati proces samousavršavanja kineskih i svetskih sportista, duboko razjasniti ideju o održavanju zelenih i otvorenih Olimpijskih igara, kao i da će svestrano pokazati divne i izvanredne Olimpijske igre“, navodi se u čestitki predsednika.

Olimpijski kanal, kako je naveo Si, treba da kroz olimpijske sportove i kulturni prenos, promoviše kineske sportske priče, ali i da širi sportski duh Kine, te da jača međunarodnu sportsku saradnju, kao i da unapređuje komunikaciju između Kine i drugih zemalja, prenela je CMG.

Si se, kako je navedeno, takođe nada da će CMG pokloniti pažnju masovnom sportu i sportskom razvoju tinejdžera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari