Pokrenuta inicijativa za osnivanje ženskog Fudbalskog kluba Dinamo 1Foto: Pixabay/StockSnap

Trenerskom školom kluba rukovodiće dugogodišnja fudbalerka ŽFK Jumko i reprezentativka Danijela Stoiljković.

Na inicicijativu gradskih čelnika i Uprave prvaligaša Dinama u Vranju je pokrenuta inicijativa za ponovno oživljavanje ženskog fudbala, po kome je Vranje bilo poznato dok je u gradu do pre devetnaest godina postojao Ženski fudbalski klub Jumko, član Super lige Srbije i osvajač više trofeja u nekadašnjoj eks Jugoslaviji.

Inicijativa je pokrenuta iz iz Uprave vranjanskog prvoligaša Dinama, koji je na stadionu Jumka, kompanije koja je i osnovala klub u prisustvu Danijele Stoiljković, nekadašnje igračice i reprezentativke iz redova Ženskog fudbalskog kluba Jumko koji je godinama uspešno vodio Slobodan Maki Zdravković.

Inicijativa nije formalizovana, jer se još uvek ne zna kada će biti organizovana osnivačka Skupština kluba, kao i imenovani funkcioneri, kao i da li za ovakav projekat postoji podrška gradske uprave za još jedan sportski kolektiv.

Ininicijativa je naišla trenutno na podršku gradjana Vranja koji se još uvek sećaju velikih uspeha nekadašnjeg kluba koji je funkcionisao u okviru budžeta nekada najveće tekstilne kompanije u Srbiji, Pamučnog kombinata Jumko.

Klub je nakon problema u poslovanju Jumka, koji je bio glavni finasijer prestao da postoji, a tadašnje igračice prestale su sem Danijele Stoiljković da se bave ženskim fudbalom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari