Policija brutalno napala navijače Partizana, Valensija okrivila pristalice crno-belih za nekulturu (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaški klub Valensija oglasio se saopštenjem nakon incidenta sa navijačima Partizana u meču 15. kola Evrolige, u kojem su crno-beli pobedili sa 72:67.

Sredinom prve četvrtine je policija upala u deo u koji su bili smešteni navijači Partizana zbog čega je krenuo sukob sa pristalicama crno-belih.
Među navijačima Partizana je bilo žene i dece, a Valensija je tokom noći objavila saopštenje u kojem je za incident okrivila pristalice crno-belih.

“Valensija želi da se izvini svojim navijačima. Posebno onima čija je lokacija bila u blizini sektora 218, zbog događaja koji su napravili navijači Partizana, koji su zauzeli mesta koja nisu njihova i pokazali nekulturno ponašanje, prinudivši akciju snaga bezbednosti i odluka o premeštanju domaćih navijača. Klub će raditi na tome da se slična situacija više nikada ne ponovi”, piše u saopštenju španskog kluba.

Iako još uvek nije poznato zašto je policija napala pristalice crno-belih, pretpostavlja se da je razlog to što je gostujućih navijača bilo više nego što su domaćini to očekivali, pa su oni zauzeli i deo stolica za koje su ulaznice imali navijači domaćih.

U trenutku kada je policija intervenisala, trener Partizana Željko Obradović prekinuo je utakmicu i tražio da prestane brutalno batinanje.

Obradović se posle utakmice zahvalio navijačima na podršci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari