Poljaci imaju sve i - ništa 1Foto: Twitter

Poljaci, uostalom kao i svi Sloveni, imaju nešto i – nemaju ništa. Jednostavno nema dugoročnog plana, sve se radi stihijski i, naravno, rezultata nema.

U grupi gde su na „papiru“ bili favoriti, oni prvi, već posle drugog kola „pakuju kofere“ i idu kući. Uvek su Poljaci imali vanserijski talentovane igrače, ali po pravilu oni fantastično odigraju utakmicu – dve, pa i celu sezonu, ali nemaju kontinuitet. Levandovski je očit primer za to. Ima iza sebe izvanredne dve godine u Bajernu, pa i u reprezentaciji, međutim, kada se dođe na viši nivo igre – polufinale, finale Lige šampiona, ili završni turnir Svetskog prvenstva njega – nema. Iskreno, očekivao sam od njega mnogo više.

Što se tiče utakmice između Engleske i Paname tu se na najbolji način vidi da je Svetsko prvenstvo u ovakvom formatu promašaj, a šta će tek biti kada bude Mondijal sa 48 reprezentacija. Ovaj tim Paname dobili bi i rekreativci.

Utakmica između Senegala i Japan je, po meni, jedna od najlepših do sada. Jednostavno, oba tima su željna dokazivanja, igraju fudbal, nisu roboti. Ovakvi mečevi mi vraćaju veru u fudbal.

Autor je fudbalski trener

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari