Posle Intera, Lukaku "predriblao" Juventus, na redu je Roma 1Lukaku Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Reprezentativac Belgije sada najbliži prestonici Italije.

Ćudljivog je i promenjivog razmišljanja Romeu Lukaku. Vernost i odlučnost za reprezentativca Belgije očigledno su relativni pojmovi. Uspeo je korpulentni centarfor da tokom leta razočara gotovo sve one koji su verovali u njegove fudbalske i karakterne osobine. U Interu je postao „persona non grata“ nakon što je prevario kompletnu upravu koja je nameravala da sa Čelsijem sklopi dogovor u vezi sa njegovim definitivnom prelaskom na Đuzepe Meaca.

Iako je u Nerazurima rehabilitovao karijeru, pa čak i u drugom mandatu na pozajmici delovao kao solidno rešenje u špicu napada (prošle sezone) Lukaku je lakonski prevario italijsnskog velikana, postavši nedostupan za rukovodioce kluba usred pregovora sa Čelsijem.

U samo par dana, reprezentativac Belgije uspeo je da devalvira sve ono što je pričao o samom klubu, svu ljubav koji je u javnosti iznosio, kako prema rukovodstvu Intera, još više prema saigračima. Njegovi postupci su najviše pogodili Lautara Martineza, sa kojim je činio dobar tandem u samom špicu napada. Argentinac je čak i javno progovorio o neverstvu Lukakua, poručivši da ni njemu nije odgovarao na pozive.

Italijanski mediji su tada pisali da se Lukaku polakomio jer je svo vreme bio u pregovorima sa najvećim rivalom Intera – Juventusom. Iako su zakleti neprijatelji, Lukakuu to očigledno nije smetalo. Strpljivo je čekao da se Juve dogovori sa Čelsijem u vezi sa formom prelaska u Torino. Vreme je prolazilo, navijači Juventusa su sa indignacijom odbacili takvu ideju, a u međuvremenu šansu je vrebala Roma.

Čelsi je odbio dve ponude Juvea u formi prelaska Dušana Vlahovića u London plus 30, potom i 42 miliona evra, a kako je Srbin počeo da daje golove od starta sezone, dve strane su bivale sve dalje od dogovora.

Lukaku je Čelsiju stavio do znanja da ne želi da ode u Al Hilal, a kako saznaje britanski Telegraf, juče je šapnuo gazdama Plavaca da mu se sviđa opcija prelaska u Romu, makar i na pozajmicu.

Vučica je sada na potezu. Najteži zadatak biće kako da se dogovori buduća saradnja, odnosno ugovori visina same pozajmice. Čelsi bi najradije da proda korpulentnog napadača, ali je očigeldno da u tome neće uspeto ovogo leta. Mada, sa Lukakuom se nikad ne zna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari