Potvrđeno pisanje Danasa: Džejlen Adams i formalno više nije član Crvene zvezde 1foto:Starsport

Pisanja Danasa, i to u više navrata, ispostavila su se tačnim. Da je Džejlen Adams precrtan i da razlozi njegovog neigranja u poslednje vreme nisu u zdravstvenim problemima, kako su iz kluba uveravali javnost, već košarkaške prirode, potvrđeno je i formalnim raskidom saradnje.

Zbog konkretnih obrazloženja dovođenja Miroslava Raduljice i Džejlena Adamsa, pre svih, o čemu je Danas pisao još u periodu kada je ekipa formirana, naša redakcija ostala je bez akreditacije za tekuću sezonu.

U klubu nisu bili zadovoljni načinom na koji je obrazloženo dovođenje igrača kvaliteta nedovoljnih za ABA ligu, a kamoli evroligašku konkurenciju.

Bilo je i oštrih tonovo u komunikaciji, pre svega od strane predstavnika kluba sa Malog Kalemegdana, koji su posle 14 godina revnosnog praćenja Crvene zvezde, odlučili da kazne Danas i za takmičarsku 2022/23 sportskoj redakciji ne izdaju akreditaciju (što je klupska sramota, ali ne i unikatan manir za kojim posežu i ostali srpski klubovi kada im pisanje listova ili portala nije po volji).

Elem, Zvezda je u međuvremenu pronašla model po kojem je raskinula saradnju sa Amerikancem koji se igrački ali ni ljudski nije uklopio u sistem Crvene zvezde.

Od dolaska na Mali Kelemegdan, prošlosezonski košarkaš Sidnej Kingsa nije pronašao način kako da se približi starosedeocima i postane integralni deo kolektiva.

Sve do dolaska Luke Vildoze, stručni štab je bio prinuđen da trpi igrača koji nije bio izbor struke i da pokuša da ga uklopi u sistem.

Već tokom priprema, Vladi Jovanoviću je postalo jasno da Adams ne može biti startni plejmejker, ne samo zbog toga što do 26. godine nikada nije igrao u Evropi, već iz razloga koji su striktno košarkaški: veliki broj izgubljenih lopti, i to pod prvim većim pritiskom odbrane, upitan šut i organizacija igre u pozicionom napadu….

Nešto krhkije konstitucije, u odobrani je neretko označavan kao slabija karika, a iskusnije ekipe u njemu su videle priliku za mis-meč situacije.

Na sve to, Adams je ponašanjem razočarao ljude u klubu, pre svega stručni štab.

Naime, prema saznanjima Danasa, neposredno posle meča sa Panatinaikosom, kada nije bio u sastavu, nikome se nije javljao i apsolutno niko nije znao gde se nalazi.

Gotovo 24 časa u klubu nisu znali gde im je igrač; sumnjalo se čak i da je otputovao za Ameriku. Nije odgovarao na pozive i poruke, čak ni svojim menadžerima.

Kako bi ostavili utisak harmonične sredine, iz kluba su uveravali javnost da je sa Adamsom sve u najboljem redu i da zbog problema sa virusom nije bio u takmičarskoj ekipi, što, ispostaviće se, nije bilo tačno.

Sve vreme se zapravo tražio model po kojem će biti raskinut ugovor. Stručni štab, na čelu sa Vladom Jovanovićem, prepustio je upravi da pronađe model po kojem će se dve strane rastati, jasno stavivši do znanja da je Amerikanac „precrtan“.

Njegovi menadžeri počeli su sa traženjm novog kluba još pre petnaestak dana, o čemu je Danas takođe pisao. Kao jedna od opcija, pominjao se i Kuvajt.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari