Preokret Partizana protiv Napretka za tri boda 1Foto: Pixabay/StockSnap

Fudbaleri Partizana pobedom su počeli novu sezonu u Super ligi Srbije, pošto su danas u Kruševcu pobedili Napredak sa 3:1.

Napredak je poveo pogotkom Srdjana Kočića u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, ali je Partizan preokrenuo golovima Lazara Markovića u 46, Bibrasa Natha u 85. minutu iz jedanaesterca i Nikole Čolića u 95. minutu.

Partizan je tokom većeg dela prvog poluvremena imao inicijativu, ali nije uspeo da to pretoči i u gol za razliku od Napretka koji je finišu tog dela igre stigao do prednosti.

Lopta je stigla do Kočića koji je iskoristio nepažnju odbrane Partizana i udarcem po zemlji savladao Popovića u drugom minutu sudijske nadoknade.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Partizan je izjednačio preko Markovića koji je na poluvremenu ušao u igru umesto Filipa Stevanovića. Natho je poslao dobru loptu, Marković utrčao u kazneni prostor i glavom poslao loptu u mrežu.

Marković se tom prilikom sudario sa golmanom Napretka Mladenom Živkovićem, jedan drugog zakačili su kolenom zbog čega su obojica morala van igre.

Živković je ostao da leži na travi i nakon intervencija lekarskih ekipa vozilom hitne pomoći je izveden sa terena. Pet minuta kasnije i Marković se požalio na povredu, pa je i on morao van terena.

Partizan je nastavio da napada, dok se Napredak dobro branio i čekao prilike iz kontranapada, ali golova nije bilo sve do 85. minuta kada je Natho pogodio sa penala.

Pobedu Partizana potvrdio je u Čolić u 95. minuta kada je posle dobre akcije i pokušaja Umara Sadika natrčao na loptu i poslao je u gol za konačnih 3:1.

Fudbaleri Partizana u drugom kolu gostuju Novom Pazaru, dok će Napredak u goste Javoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari