Pretnje novinaru Danasa iz Vranja 1Foto: Facebook FK Dinamo Vranje (Arhiva)

Posle petog uzastopnog poraza u kome je Dinamo na gostovanju u Beogradu protiv Voždovca doživeo poraz od 2:0 (0:0), fudbalska javnost u Vranju upitala se hoće li trener prvog tima Dragan Antić podneti ostavku.

U istorijskoj sezoni, klub iz Vranja nanizao je pet poraza sa gol razlikom 1:11. Danas u više navrata stalni dopisnik Danasa iz ovog grada Vojkan Ristić, pokušao je da stupi u kontakt sa predsednikom, trenerom Dinama Draganom Antićem.

U telefonskom pozivu novinaru Danasa, Dragan Antić, član SNS, koji obavlja funkciju predsednika kluba i trenera, a u kome je njegov stariji sin kapiten tima, a mlađi sportski i direktor marketinga, uvredljivo je reagovao na pitanje: Hoće li podneti ostavku na mesto trenera posle neuspeha kluba u Super ligi?

„Zapretio je prozivajući mene kao plaćenika od strane ljudi iz Surdulice“, navodi novinar Danasa Vojkan Ristić, navodeći da je zbog „pretećeg razgovora prekinuo telefonsku vezu“. U međuvremenu stigla je SMS poruka u kojoj Antić novinaru Danasa poručuje:

„Nemoj više da si mi se javio u životu… Te seljačke priče prodaj drugom i tima sto ti daju informacije i lovu kaži: Ja sam ovo stvorio i neće oni doći u klub ni preko tebe ni preko bilo koga drugog makar ne uzeli bod kao klub. To im poruči i mnogo si me razočarao kao čovek, jer to dobro znaš ko sam i šta sam cinio za klub i koliko smo ulozili truda, nerava i vremena. A to da li dolazi od sektaša ili onih koji ti daju neki dinar iz Surdulice, kaži da mogu svi zajedno da ga duvaju ali i ti previše izmišljaš, i nemoj ti da me braniš moli te nikako jer me niko nije branio pedeset pet godina. Sve sam stekao i imam toliko da mogu i praunuci da živei troše. Zato i niko neće doći da živi na grbači i da krade od Dinama“.

Usledila je još jedna SMS na mobilni telefon novinara Danasa, u kojoj ga on podseća „šta je sve uradio za Dinamo kao klub i grad u celini“.

Kao član u Vranju vladajuće SNS Dragan Antić (55) se u više navrata sukobljavao sa predstavnicima gradske uprave koji su odbijali da izdvoje sredstva iz budžeta Vranja zbog „nekorektne dokumentacije o pravdanju finasijskih sredstava kluba u Prvoj ligi Srbije“. Antić je to demantovao, a potom je kako je lokalnoj javnosti predočio bio na „specijalnom sastanku“ kod predsednika Vučića koji je potom obezbedio sponzora, kompaniju MTS, i najavio izgradnju još jednog, trećeg po redu stadiona u Vranju na kome bi igrao Dinamo.

Zaposleni u klubu dobili su sve zaostale zarade, ali je evidentirano, kako u klubu kažu, „angažovanje lica iz Beograda koja se vezuju za ne transparentno fudbalsko vreme“, „FK Obilića“ i vremena vladavine Željka Ražnatovića Arkana i Svetlane Ražnatović.

Generalni sekrtar FK Dinamo Bratislav Vučković upitan da prokomentariše angažovanje „potpuno ne poznatih lica kojima se isplaćuje novac sa računa kluba“, zamolio nas je kulturno da o svemu pitamo „glavnog čoveka Dragana Antića“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari