Promene u mlađim kategorijama Crvene zvezde: Slobodan Klipa otišao u Kinu, nasledio ga Branko Jorović 1foto: Crvena zvezda

Nedavna promena na mestu šefa struke, odlaskom Vlade Jovanovića i dolaskom Duška Ivanovića nije i jedina u Crvenoj zvezdi sa aspekta trenerske struke. Naime, Slobodana Klipu na poziciji trenera juniorske selekcije zamenio je Branko Jorović.

Posle više od tri decenije, Slobodan Klipa rešio je da napusti sistem Crvene zvezde i trenersko znanje primeni u Kini.

On će preuzeti funkciju korodinatora svih mlađih selekcija i ekipu za igrače do 19 godina kineskog kluba Ćingdao, a za novog trenera juniorskog tima KK Crvena zvezda postavljen je nekadašnji igrač kluba i pomoćnik u prethodnom stručnom štabu Zvezde, Branko Jorović.

Klipa je dugo bio koordinator mlađih selekcija, trener juniora i kadeta Crvene zvezde. Pod njegovim vođstvom mlađe selekcije crveno-belih osvojile su brojne titule prvaka Srbije i nacionalnih kupova, ali je i stasalo mnogo talentovanih dečaka, koji su kasnije stigli i do seniorskog tima Zvezde, ali i ostalih brojnih klubova širom Evrope.

Dve hiljade četrnaeste sa juniorima Zvezde bio je i osvajač Evrolige.

„KK Crvena zvezda i ovom prilikom želi još jednom da se zahvali Slobodanu Klipi na svemu što je uradio tokom svakodnevnog rada u mlađim selekcijama našeg kluba koji je trajao više od jedne decenije, i poželi mu puno sreće, zdravlja i uspeha na novom poslu“, navedeno je u saopštenju Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari