Prošlogodišnji šampion ipak prejak za Crvenu zvezdu na startu Evrolige 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od ekipe turskog Anadolu Efesa rezultatom 72:59 na svom prvom meču u Evroligi ove sezone.

Košarkaški klub Crvena zvezda otvorio je ovogodišnji nastup u Evroligi duelom protiv Efesa dvostrukog, uzastopnog osvajača ovog takmičenja.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je novi član tima Efesa, ali dobro poznato lice u Evroligi, Vil Klajburn, koji je postigao 19 poena.  Iza njega bio je naš reprezentativac Vasilije Micić, koji je postigao 16 poenta uz šta je dodao i šest asistencija.

U gostujućem timu jedini dvocifreni bio je Bendžamin Bentil, koji je postigao 13 poena. Drugi po broju ubačenih poena bio je Džejlen Adams, koji ih je zabeležio devet.

Crvena zvezda je dobro startovala meč. Ekipa je igrala jaku odbranu tako da igrači Efesa prva četiri minuta meča nisu postigli poene.

Ekipa Vladimira Jovanovića je sjajno parirala ekipi Efesa u prvoj četvrtini, koju je ipak izgubila rezultatom 17:14.

Tokom većeg dela prvog poluvremena igrači Zvezde su bili u prednosti, ipak na kraju je prvi deo igre završen rezultatom 35:34 u korist turskog tima.

Treća četvrtina bila je prelomna.

Tim Ergina Atamana nakon prvog poluvremena, krenuo je nešto jače u drugom i napravio rezultatski plus od šest poena na kraju treće četvrtine, koja je završena rezultatom 56:50. Međutim, to se nastavilo i u poslednjoj četvrtini, razlika je samo rasla i tim iz Instanbula je slavio.

Crvena zvezda sledeće sedmice dočekuje grčki Panatinaikos u meču koji je zakazan za četvrtak, 13. oktobar u 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari