Iako su polovičnim učinkom protiv Kube iz prethodnog vikenda Svetske lige značajno umanjili, ako ne i ostali bez šanse za direktni plasman na završnicu u Katovice, odbojkaši Srbije žele bez ikakvog opterećenja da odigraju preostala dva vikenda u ovom takmičenju. Tako će im najpre danas (19.

Iako su polovičnim učinkom protiv Kube iz prethodnog vikenda Svetske lige značajno umanjili, ako ne i ostali bez šanse za direktni plasman na završnicu u Katovice, odbojkaši Srbije žele bez ikakvog opterećenja da odigraju preostala dva vikenda u ovom takmičenju. Tako će im najpre danas (19.00) i u nedelju protiv Egipta, a potom vikend kasnije u duelima sa Rusijom, prvenstveni cilj biti da poboljšaju igru i utisak koji su ostavili u drugom meču protiv Kubanaca. Uprkos tome što su Egipćani pre tri nedelje u Vršcu i Beogradu bili lak posao za izabranike Igora Kolakovića, niko iz tabora našeg tima ne očekuje da će tako biti u duelima u Kairu.
– Egipat će biti jači za jednog dizača, koji nije igrao ovde u Beogradu i Vršcu, ali i zbog domaćeg terena koji će im uliti dodatnu sigurnost. Egipat nema zvučno ime i ne može mnogo da motiviše igrače, mada bi svaki poen u ovom vrhunskom takmičenju trebalo da bude velika motivacija za igrače – napomenuo je selektor Srbije Igor Kolaković.
Strategu naše odbojkaške reprezentacije nije jasno otkuda sada pritisak među njegovim izabranicima, s obzirom na to da su takmičnje u Svetskoj ligi počeli bez ikakve presije oko konačnog plasmana u grupi.
– Ušli smo u Svetsku ligu bez opterećenja. Pritisak je nastao kada je počela računica oko našeg eventualnog plasmana u završnicu takmičenja i to nije smelo da se dogodi, jer je poremetilo naš pristup mečevima. Treba da zaboravimo na matematiku i da na miru igramo odbojku – istakao je Kolaković.
U odnosu na minuli vikend, Srbija će protiv Egipta igrati u promenjenom sastavu s obzirom na to da su se timu priključili Ivan Miljković i Novica Bjelica, dok su u Beogradu ostali Saša Starović i Dragan Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari