"Prvo me molili da dođem, a sad misle da će oni bolje od mene": Milorad Kosanović za Danas o otkazu u Mladosti posle samo tri utakmice 1Foto: Srđan Stevanović /Starsport

Poznati srpski trener Milorad Kosanović dobio je otkaz u Mladosti iz Lučana, iako je ekipu preuzeo pre samo tri nedelje.

Pod njegovim vođstvom Lučanci su najpre izgubili od Novog Pazara (3:1), potom osvojili bod protiv Napretka u Kruševcu (0:0), da bi u ponedeljak odigrali bez golova na svom stadionu protiv ekipe Mladost GAT.

– Rukovodstvo kluba nije zadovoljno sa dva boda iz tri utakmice, iako su toliko osvojili u prethodnih deset kola. Izgleda da su očekivali da ćemo sve da pobedimo. Rastali smo se na njihovu inicijativu, smatraju da će oni bolje od mene to da rade – rekao je Kosanović za Danas.

On dodaje da je odluka uprave Mladosti slika i prilika onoga kako se radi u srpskom fudbalu.

– Pre nekoliko nedelja su me molili da dođem, a prihvatio sam da ih preuzmem na nagovor prijatelja. To je ekipa sa užasnom starosnom strukturom, jer ogromna većina igrača ima više od 35 godina, a uz njih su u timu četvorica klinaca od 18-19 godina. Napravili su velike greške u selekciji, a potom je i loše rađeno sa timom– kaže poznati trener i dodaje:

– Nije mi jasno kako su očekivali da trener može da preuzme ekipu koju nije selektirao i da odmah počne da beleži pobede Izgubili su se, nisu bili u ovakvoj situaciji ranije i sad donose brzoplete odluke.

Nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa Lučancima Kosanović je izjavio da klubu predstoje utakmice sa ekipama kojima nisu potrebni bodovi i da čelnici Mladosti misle da će moći „to da završe“.

– Mislio sam da u našem fudbalu ništa više ne može da me iznenadi, ali dogodilo se da su me ipak iznenadili. Srećan sam što se ovo sve završilo i što idem kući. Žao mi je samo što sam slušao druge kad su mi ponudili ovaj posao, umesto da sam poslušao svoj predosećaj – rekao je Kosanović za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari