PSŽ se opario od Mesija 1 EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Druga strana prve sezone argentinskog majstora fudbala u francuskom klubu.

Sa ogromnim prilivom novca iz Katara, Pari Sen Žermen nema problema sa finansijama, pa ipak predsednik Svetaca, Naser al Kelaifi, ima potrebu da se pohvali da dovođenje Lionela Mesija nije bio samo trošak.

„“Rast koji nam je donela činjenica da je on u klubu ogleda se i u tome što smo za pokroviteljske ugovore, koji su nam do sada donosili između 3 i 5 miliona evra godišnje, od prošlog leta dogovorili za 5 do 8 miliona evra u istom razdoblju. Jasno je dakle da nije potreban nikakav komentar koliko nam znači Mesijev dolazak“, rekao je prvi čovek prvaka Francuske.

Letošnji dolazak legende Barselone nije uključivao plaćanje obeštećenje Kataloncima, ali zato će njegovo trogodišnje igranje koštati PSŽ oko 110 miliona evra i to bez bonusa i premija.

S druge strane, Parižani su već povećali prihode zahvaljujući povećanom interesovanju sponzora i navijača, pa su za manje od 12 meseci zaradili 700 miliona evra,

Rezultatski benefiti se još čekaju, jer je PSŽ i bez njega vladao Lige 1, a nikako da osvoji Ligu šampiona. Mesi je prošle sezone u dresu Pari Sen Žermena postigao 11 golova i imao 15 asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari