PSŽ slavio u Minhenu, Čelsiju dva gola prednosti protiv Porta 1Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su večeras u Minhenu ekipu Bajerna sa 3:2, u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

U reprizi prošlosezonskog finala, PSŽ je poveo već u trećem minutu golom Kilijana Mbapea. Nejmar je „povukao“ kontranapad, uposlio Mbapea koji je pogodio za vođstvo gostujućeg tima.

Na 2:0 povisio je Markinjos u 28. minutu, a ponovo je odličan u ulozi asistenta bio Nejmar. Brazilac je „izbacio“ Markinjosa samog ispred golmana, a on je rutinski poslao loptu u donji desni ugao gola.

Maksim Čupo-Motan je smanjio na 1:2 u 37. minutu. Benžamen Pavar je centrirao, a on je snažnim udarcem glavom poslao loptu u levu stranu gola.

Aktuelni evropski prvak je izjednačio u 60. minutu golom Tomasa Milera. Džošua Kimih je centrirao iz prekida, a Miler je bio najviši u skoku i sa pet metara poslao loptu glavom u mrežu.

Novo vođstvo Parižinima svojim drugim golom doneo je Mbape u 68. minutu. On je šutirao kroz noge Boatenga i pogodio bliži ugao golmana Nojera za veliku pobedu svog tima.

U drugom susretu večeri, Čelsi je u Sevilji pobedio Porto sa 2:0.

Porto je bio bolji na početku meča, ali je Čelsi bio taj koji je stigao do prednosti. Žoržinjo je proigrao Mejsona Maunta u 32. minutu, on se lepo okrenuo, oslobodio čuvara i pogodio za 0:1.

Čelsi je potvrdio pobedu u 85. minutu kada je Ben Čilvel iskoristio grešku Hesusa Korone nakon koje se praktično ušetao u gol portugalskog tima.

Revanš mečevi igraju se 13. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari