Puno optimizma zbog propuštenog 1Foto: Srđan Stevanović/ Starsport

Prednost Partizanovih fudbalera od jednog gola iz prvih sat i po dvomeča drugog kola Lige konferencije sa Dunajskom Stredom ne bi nikoga učinila bezbrižnim i opuštenim, nisu to ni crno-beli, ali je primetan optimizam tima iz Humske pred večerašnji revanš sa rivalom iz malog grada u Slovačkoj.

Ne toliko zbog rezultata ponetog iz Beograda koliko zbog velike razlike u posedu lopte i šansama u toj utakmici, jer su crno-beli pre gubitka daha u jednom delu drugog  poluvremena svako malo opsedali mrežu evropskog autsajdera.

– Nažalost, nismo iskoristili veliki broj šansi u Beogradu. Ali, naš cilj je jasan, a ja sam siguran da ćemo proći u sledeću rundu takmičenja – obećao je Danilo Pantić pre revanša sa klubom finansiranim od strane Mađarske.

Za razliku od gomile stranaca u protivničkim redovima, povratnik iz Čelsija i veći broj njegovih kolega imaju puno ovakvih mečeva iza sebe, pa to uzimaju kao bonus argument za širenje pozitivne energije uoči ponovnog susreta sa autsajderom.

– Posle Beograda je dosta jasnija slika o DAC-u. Reč je o mladoj ekipi i prilično kvalitetnoj, željnoj da igra fudbal, ali je zato iskustvo na našoj strani. Imamo daleko više evropskih utakmica u nogama, što bi moglo da odigra veliku ulogu – računa momak kom je ovog leta istekao ugovor sa Čelsijem, pa se posle silnih pozajmica vratio tamo odakle je nezreo krenuo u Premijer ligu.

Ako ponovi dominaciju od prošlog četvrtka, dovede realizaciju na nivo iz premijerne superligaške goleade nad Proleterom, odnosno reprizira samouveren stav iz dobijenog derbija sa Vojvodinom, prošlog vikenda, onda „parni valjak“ neće stati pred ovom preprekom nego će produžiti u očekivan dvoboj sa Sočijem.

Međutim, pita se i domaćin, a on nema šta da izgubi.

Može i mora da navali na goste, ne obazirući se na očiglednu razliku u kvalitetu.

Pa ni na startni poraz u svom prvenstvu, gde ih je Zemplin matirao sa 4:1.

– Čuo sam da su imali dug put natrag, možda je i to uticalo na poraz. Biće drugačiji meč nego u Beogradu, hrabrije će domaćin da izađe, ali ćemo na to odgovoriti.  – Nedostajaće nam naši navijači u tome, igramo lakše i efikasnije uz njihovu pomoć, ali ćemo i bez njih dati sve od sebe – pečatira ličnu i timsku samouverenost Pantić, u čijoj mreži nije završila nijedna lopta u 270 minuta od početka sezone.

Da je napad funkcionisao kao odbrana pre sedam dana, Dunajska Streda bi već bila otpisana, a priprema za Soči uveliko u toku, ovako je ekipi Aleksandra Stanojevića potreban makar jedan pogodak, po mogućstvu u što ranijoj fazi, da bi uradio ono što svi od njega očekuju.

– Žao mi je što sam u prvom meču propustio šansu u drugom poluvremenu, nadam se da ću je u četvrtak iskoristiti. Kvalitet u napadu je naša prednost, to je moglo da se zapazi pre šest dana. Sve zavisi od nas – smatra golobradi a već prilično standardni igrač sredine terena Nemanja Jović.

Još „samo“ da sve te velike reči budu pretočena u dela, jer se samo ona računaju, a Partizan je sebi i svojim  navijačima dužan pomak u odnosu na prošlu sezonu, kada je završio pred vratima jače Lige Evrope.

Pritisak na Popoviću

Ukoliko cela ekipa zapne u defanzivi i svi do jednog budu što manje budu grešili u zaustavljanju rivala, onda će rupa otvorena odlaskom Vladimira Stojkovića ostati  zakrpljena, u suprotnom veliki teret će pasti na leđa njegove prve dosadašnje odmene među stativama, a 21-godišnji golman Aleksandar Popović morati da pokaže od kakvog je materijala. I koliko je u pravu šef Stanojević kada ga, po svojoj proceni i na sugestije trenera čuvara mreže, hvali više od starijeg Nemanje Stevanovića (29).

Osim novog člana Al Faihe iz Saudijske Arabije u ovom meču neće biti ni Aleksandra Miljkovića, jer je desni bek bek posle povređivanja upućen na mesec dana lečenja. Već neko vreme, tu muku muči i levi spoljni član zadnje linije Ivan Obradović, dok najskuplji prvotimac Sejduba Suma nije odradio gro priprema sa kolegama i još nije u prvom planu kod struke.

Vojvodina: Kao da je 0:0

Dan posle saopštenja potpisanog sa „Ujedinjeni navijači Fudbalskog kluba Vojvodina“ i zatraženih ostavki celog rukovodstva „zbog planskog i sistematskog urušavanja kluba izazvanog nesposobnošću, neznanjem i nezainteresovanošću“, trener Slavoljub Đorđević poslaće igrače na teren sa zadatkom da naprave isto što i u Litvaniji, gde su slavili na terenu Panevežisa (0:1) u prvoj bitki za treću rundu kvalifikacija za LK.

– Pravilo gola u gostima koliko je bilo dobro, toliko je bilo i loše. Zato treba da budemo pažljivi i koncentrisani kao da je 0:0 i kao da je prva utakmica. Ekipa treba da ima određenu dozu opreza, jer se dvomeč rešava u drugom delu, ali još više treba da ima samopouzdanja i da pred našim navijačima ide na pobedu.

Čukarički ide po pobedu

Čukarički je bio bolji i konkretniji od Sumgaita na Banovom brdu, ali i pored 16 kornera i dovoljno šansi nije našao način da progura neku loptu u mrežu azerbejdžanskog sastava. A, kako ni tim Dušana Đorđevića nije nijednom poklekao stvari kreću ispočetka.

– Idemo po pobedu, igraćemo našu igru. Što se mene tiče, nema apsolutno nikakve razlike da li je meč u Beogradu ili u Azerbejdžanu. Možda će domaćin biti za nijansu ofanzivniji, ali to može samo da bude dobro po nas, ukoliko dobijemo više prostora na njegovoj polovini. Sada bih bio zadovoljan i jednim golom, a da mi prođemo dalje. Naravno, nećemo se  „zaletati“ tek tako ka njihovom golu, jer bitno je samo da se izbori plasman u treće kolo. Svejedno da li posle 90 ili 120 minuta ili penalima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari