Rade Bogdanović o Zvezdinoj goleadi: Nije pobeđena aždaja, ali bez potvrde u Mađarskoj džaba se krečilo 1Photo by: Pedja Milosavljevic

Poznavalac fudbala, poznat po izražavanju stavova bez dlake na jeziku, za Danas sumira utiske o ubedljivoj pobedi srpskog šampiona nad Ferencvarošem u Ligi Evrope.

Do ovog četvrtka, čak i među navijačima Crvene zvezde, malo ko se kladio da crveno-beli mogu da prezime u Ligi Evropi, kao prošle godine. A onda su iste te neverne Tome otišle u drugu krajnost i posle gaženja Ferencvaroša (4:1) okrenule ćurak, tvrdeći da će Milan Borjan i društvo do kraja borbi u H grupimogu  nadoknaditi izgubljeno u porazima od Monaka i Trabzona.

„Ne treba da se zavaravamo i letimo nebu pod oblake, ovo je tek početak vraćanja u pravu formu. Rezultat jeste fantastičan, atmosfera opet pozitivna, ali budimo malo realni. Nije pobeđena aždaja od kluba i tima, već „samo“ sastav iz lige u usponu“. Bez potvrde na meču u Mađarskoj džaba se krečilo“, počinje brzopotezno i koncizno premotavanje viđenog na „Rajku Mitiću“.

Bivši fudbaler madridskog Atletika, Verdera i Arminije iz Bilefelda ne misli da je sve bilo savršeno u poslednjoj partiji izabranika Miloša Milojevića, ali snimio je mnogo više dobrog nego lošeg.

„Kada se pobedi sa 4:1 onda se ne priča o manama nego vrlinama. Ovog puta ih je bilo puno u Zvezdinoj igri. Od početka su bili vidljivi ozbiljnost i odgovornost u držanju igrača, svesnih da im je to prilika da uhvate poslednji voz u borbi za evropsko proleće.

Naš šampion je generalno, kao klub i ekipa, kvalitetniji od Ferencvaroša. U tom smislu, tri boda ne predstavljaju nikakvo iznenađenje, bez obzira na njihov odnos snaga na tabeli pre toga. Da li se Zvezdi malo osmehnula sreća? Jeste, ali ju je zaslužila.

Da li je bilo penal za prvi gol? To sada nije ni bitno, važno je da je naš tim zgazio mađarski. U svim elementima igre. Videlo se da je dobro rađeno tokom reprezentativne pauze“.

Bogdanoviću su se neke lepe stvari svidele više nego druge, koje su takođe za pohvalu u sinoćnjem izdanju, za njegov pojam, „dovoljno čvrstih“ crveno-belih.

„Primetio sam da nije bilo izmišljanja tople vode; igrači su bili na svojim prirodnim pozicijama. Tu pre svega mislim na Erakovića i Gobeljića. Imati zadnjeg veznog u sastavu ne bi trebalo da predstavlja neko čudo u modernom fudbalu, zar ne? Ako bih morao da izdvojim nekog pojedinca onda moj glas ide malom Stefanu Mitroviću. Zbog mladosti, gola, pametnih poteza…“.

Naš sagovornik oseća, takođe, potrebu da ukaže na jednu stvar važnu za rezultatska dostignuća Crvene zvezde u budućnosti.

„Lepo i korisno je kada svi ili mnogi igrači daju golove, ali ta šarenolikost strelaca govori još nešto. Za velike domete i pravdanje tih silnih paruština uloženih u tim potrebno je dovesti centarfora za velika dela“, zaključuje i poručuje nekadašnji čalan sarajevskog Željezničara, uz želju Crvenoj zvezdi i Partizanu da nastave da pobeđuju i popravljaju nacionalni koeficijent na UEFA listi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari