Radnički ubedljivim trijumfom protiv Železničara napravio veliki korak ka opstanku u Superligi 1photo: Vanja Keser / STARSPORT)

Prvi meč baraža za popunu Superlige naznačio je odnos kvaliteta između Radničkog i Železničara. Pančevci su u Smederevu ugostili Kragujevčane i osetili snagu ekipe koja je bila deo elitnog ranga ove sezone. Radnički je slavio 3:1 i time napravio veliki korak ka opstanku u društvu najboljih. Nemanja Tomić i Voja Ubiparip bili su najzalsužniji za, najverovatnije, kapitalnu prednost, pred revanš u Šumadiji.

Nemanja Tomić, nekadašnji fudbaler Partizana, pravio je konstantnu razliku na terenu – prodorima, driblinzima, na kraju i dvema asistencijama ka Ubiparipu u prvih 45 minuta.

Ubiparip je kod prvog gola izuzetno „cimnuo“ glavom i pogodio sam donji levi ugao gola nemoćnog Mladena Živkovića, dok se devet minuta kasnije samo poklonio pred loptom koja je išla na sam vrh peterca.

Ekipa Nenada Lalatovića ogromnih 3:0 stekla je u 61. minutu egzekucijom Nedeljka Piščevića.

Domaći su uspeli da ublaže poraz u 79. minutu, golom Petra Gigića sa bele tačke, tako da neće potpuno bez izgleda otići na Čika Daču u nedelju od 16 časova.

Pančevcima dodatni problem predstavlja činjenica da se u baražu Superlige još uvek računa gol u gostima (ugostili Radnički u prvom meču u Smederevu jer stadion u Pančevu ne ispunjava uslove).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari