Crvena Zvezda v KK Splitfoto STARSPORT

Crvena zvezda je odigrala dijametralno suprotnu utakmicu u odnosu na prethodnu protiv Uniksa. Neuporedivo kvalitetnije, odlučnije i smelije u oba pravca, crveno-beli naneli su tek drugi evroligaški poraz Zenitu u Sankt Peterburgu (58:69) ove sezone. Trener Dejan Radonjić bio je veoma zadovoljan nakon petog evroligaškog trijumfa njegovih izabranika, kojim su prekinuli niz od tri vezana poraza u najelitnijem takmičenju.

Crveno-beli su rivala sveli na svega 58 datih poena; savladali su renomiranog rivala ubacivši svega tri trojke iz 14 pokušaja. I to je bio dokaz izuzetne igre u pozicionom napadu, a još više u igri na otvorenom terenu. Plenili su znanjem i adekvatnim rezonima, pre svih Kalinić, Volters, Kuzmić i Mitrović.

„Čestitke mojim igračima na dobroj utakmici. Bitna pobeda za nas. Pričali smo o ovoj utakmici, cilj je bio da pre svega da odigramo bolje nego protiv Uniksa. Bila je potpuno drugačija utakmica. Od starta smo igrali sa puno energije, fokusa, dobra odbrana nam je donela prednost. Drugo poluvreme nismo dobro počeli napadački, izgubili smo dosta lopti, ali imali smo prednost i nastavili smo sa dobrom odbranom i tako smo kontrolisali utakmicu i upisali važnu pobedu“, izanalizirao je trener Radonjić razloge pobede na veoma teškom gostovanju, zahvalivši se navijačima na podršci.

Ćavi Paskval je bio potpuno rezigniran, istakao je da je ovo najgore izdanje Zenita u tekućoj sezoni.

„Najpre da čestitam Crvenoj zvezdi koja je jasno odigrala daleko bolju utakmicu od nas. Igrala je sa više energije, fizički su nas izbacili iz utakmice od prvog do poslednjeg minuta. Loše smo počeli meč defanzivno. U prve dve četvrtine nismo igrali odbranu uopšte. U drugom poluvremenu smo popravili odbranu, igrali sa više energije, ali nismo mogli ništa da pogodimo. Mašili smo otvorene šuteve, izgubili smo previše lopti i nije bilo moguće da se vratimo. Jedna užasna utakmica sa naše strane sa 18 izgubljenih lopti. Bili smo veoma nervozni. Ovo je bila naša najgora utakmica“, iskren je bio španski stručnjak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari