Radonjić vodi do Evrolige 1Foto: Starspsort

Ekspresno; uprava Bajerna u kratkom vremenskom periodu našla je zamenu Aleksandru Đorđeviću, kojeg je smenila u četvrtak zbog diskomunikacije, ispadanja u polufinalu Evrokupa i evidentnog nezadovoljstva radom aktuelnog i uspešnog selektora Srbije.

Zaljubljenici u lik i delo Dejana Radonjića od narednog vikenda pomnije će pratiti nastupe Bavaraca u nemačkom šampionatu, pošto je najuspešniji stručnjak u istoriji Crvene zvezde, posle dva dana pregovora, prihvatio da preuzme ekipu i pokuša da je eventualnim osvajanjem šampionata Nemačke odvede u Evroligu. Na osnovu ugovora koji su dve strane potpisale do kraja sezona, sa opcijom produžetka na još godinu dana, jasno je da Radonjić ima zadatak da osvoji domaće prvenstvo u kojem Bajern zauzima prvo mesto pred početak plej-ofa sa skorom 23-3.

Nekadašnji trener Crvene zvezde debitovaće na klupi Bajerna u sredu protiv Ulma (20.30).

– Jedva čekam da počnem da radim. Naravno, bilo je nekih opcija prethodnih meseci, ali za ovakav izazov nisam morao dugo da razmišljam, sve se brzo dogodilo. Ovaj tim je izgubio četiri meča zaredom, u poslednjem je primio 100 poena, i to ne sme da se dešava, gledaćemo da popravimo defanzivu za šta ima vremena do plej-ofa. Cilj je da osvojimo titulu! – podvukao je Radonjić.

Radonjić će u Minhenu ponovo sarađivati sa nekadašnjim igračima iz Crvene zvezde Stefanom Jovićem i Maikom Cirbesom koji su bili „osovina“ u sezoni 2015/16. Sportski direktor Danijele Bajezi koji je obavio prve razgovore sa Radonjićem istakao je da se radi o odličnom treneru sa evroligaškim iskustvom, dok je generalni Marko Pešić naveo da je on prava opcija za njih.

– Dugo znam Dejana Radonjića i znamo kako radi, s planom i jasnom strukturom, uvek je dobro pripremljen. Znamo i da su neki naši igrači već sarađivali sa njim i srećni smo što smo našli ovako idealno rešenje u ovom momentu – mišljenja je Pešić, za kojeg se „osnovano sumnja“ da je bio inicijator razlaza sa Đorđevićem.

Dejan Radonjić je najtrofejniji trener u istoriji Crvene zvezde koju je vodio tri i po sezone i s njom je osvojio devet trofeja. Vodio je i Budućnost do šest titula i šest kupova u Crnoj Gori. Bajern je i dalje lider Bundes lige sa skorom 23-3, ali je vezao dva poraza i opasno im se primakla Alba koja ima isti broj pobeda, ali meč više. Pobednik nemačkog prvenstva dobija mesto u Evroligi naredne sezone, a branilac trofeja Bamberg igra loše i tek je sedmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari