Radovan Radaković zaboravljen od Partizana i FSS: Osvajač dve titule do poslednjeg dana prosio za lečenje 1Foto: SRDJAN STEVANOVIC

Bivši golman Partizana Radovan Radaković preminuo je od posledica karcinoma pošto se više godinu i po dana borio sa teškom bolešću.

Iako je osvajač dve titule sa Partizanom (2002, 2003) i jednog Kupa Jugoslavije (2001), a uz to je zabeležio i dva reprezentativna nastupa, Radaković je do poslednjeg dana praktično bio prinuđen da prosi za pomoć u lečenju karcinoma želudca.

Partizan i Fudbalski savez Srbije su na poziv za pomoć za lečenje golmana po saznanju Danasa uplatili po 600.000 dinara, verovatno smatrajući da kao organizacije nemaju dalju odgovornost.

Srpskim fudbalskim institucijama izgleda nije smetalo ni to što je čak humanitarac Jovan Simić bio prinuđen da pravi novu aukciju kolekcije dreseva i sportskog mobilijara ne bi li pomogao Radakoviću da može da plati sve neophodne terapije za lečenje od opake bolesti.

Najveću pomoć Radakoviću je u lečenju dala fondacija Aleksandra Šapića Budi human koja je do poslednjeg trenutka sakupljala sredstva za njegov oporavak.

Čuvenom golmanu u pomoć su priskočile i mnoge kolege, saigrači, ali i protivnici tokom karijere. Tako je lista pojedinačnih donatora dugačka i nemoguće ju je nabrojati a da se neko greškom ne izostavi, od Danka Lazovića, preko Nemanje Vidića, do Jagoša Vukovića, Aleksandra Stanojevića, Gordana Petrića…

Organizovanje pomoć i podršku je Radakoviću do poslednjih trenutaka pružao i predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari