Raduljica višak u Milanu 1Foto: DANIEL DAL ZENNARO/EPA

Loša sezona za Milan i pre formalnog kraja u italijanskom šampionatu, konsekventno se odražava na aktuelni igrački kadar.

Trener Jasmin Repeša sigurno neće voditi tim naredne takmičarske godine, a mesta u centarskoj liniji neće biti ni za Miroslava Raduljicu. Reprezentativac Srbije razišao se sa ekipom pre isteka aktuelne sezone; pošto je imao ugovor na dve godine, postignut je dogovor da mu klub isplati 250.000 evra kako bi dobio papire i mogućnost da potraži novu sredinu kao slobodan igrač. Raduljica je trebalo da sledeće sezone zaradi 900.000 evra; sličan ugovor može dobiti jedino ukoliko na predstojećem Evropskom prvenstvu u dresu Srbije odigra znatno bolje u poređenju sa sezonskim partijama u Milanu.

Centar ponikao u FMP drugu godinu zaredom okončao je saradnju sa klubom pre isteka sezone. Prošle godine se na sličan način razišao sa Panatinaikosom, iako je individualno imao daleko bolji učinak u odnosu na sezonski u dresu italijanskog velikana. Milan je generalno imao katastrofalnu sezonu u Evroligi, obeleženu serijom od 10 vezanih poraza i lošom atmosferom u klubu, pre svega između Amerikanaca i momaka poreklom sa prostora bivše SFRJ. Raduljici je minutaža naglo opala početkom plej-ofa italijanskog šampionata, što je delimično bilo povezano i sa njegovom povredom butnog mišića. Neposredno pre četvrte utakmice polufinala u Trentu, dobio je odobrenje od kluba da u Beogradu izvrši detaljne analize, ali se na kraju ispostavilo da je u pitanju bio poslednji signal za raskid ugovora. Milan trenutno gubi sa 3-1 od Trenta u polufinalu, na korak je od eliminacije i ukoliko na volšeban način ne eliminiše klub koji je do pre par sezona bio u četvrtoj ligi, u finalu će nastupiti bez Raduljice.

Da je srpskom centru ugrožena pozicija moglo se naslutiti još pre dva meseca, o čemu je Danas već pisao, kada je uprava angažovala Kejleba Trazevskog, nekadašnjeg centra Univerziteta Arizona. Raduljica se utopio u kolektivno sivilo, odigrao je daleko ispod svojih mogućnosti u oba pravca, čemu je dobrano kumovala i odluka trenera Repeše da u napadu ne bude među prioritetnim opcijama. U Evroligi je u proseku beležio 7,8 poena i 3.2 skoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari