Rangnik dao traku Matiću 1EPA-EFE/NEIL HALL

Novi trener Mančester junajteda postavio srpskog fudbalera za kapitena u meču Lige šampiona sa Jang Bojsom.

„Crveni đavoli“ ove srede, na „Old Trafordu“, igraju utakmicu zadnjeg kola grupne faze Lige šampiona, a nemački stručnjak odlučio je da ulogu vođe na terenu ne poveri bivšem srpskom reprezentivcu umesto  njenom ovosezonskomm primarnom „vlasniku“ Hariju Megvajeru“ i prvom zameniku Brunu Fernandešu.

– Kada počinjete da igrate fudbal u malom selu u Srbiji i kada igrate za tim koji poseduje samo jednu loptu, nije vam san da budete kapiten Junajteda. Sanjao sam da možda zaigram u srpskom prvenstvu za Crvenu zvezdu, ali sada sam u Mančester junatedu. Ponosan sam, nosim sve trake kući, a ova će biti uramljena – izjavio je za klupski sajt 33-godišnji defanzivni vezista, rođen u Vrelu kraj Uba.

Matić je ove sezone upisao 14 nastupa u svim takmičenjima, od čega osam u Premijer ligi. Nije dobio šansu u debiju Ralfa Rangnika, prošlog vikenda, a prvi put kapitensku traku u Mančesteru nosio je 2019. godine.

Pre završnih 90 minuta u F grupi, Junajted je prvi na tabeli, sa 10 bodova. Ispred Viljareala (7), Atalante (7) i Jang Bojsa (4).

 

.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari