Nepunih 48 sati nakon poraza od Cibone (90:81) u 11. kolu Jadranske lige, košarkaši FMP igraju večeras u nemačkom Kelnu (19.30) protiv istoimene ekipe četvrti meč u ovoj sezoni ULEB kupa.
Izabranici Vlade Vukoičića se nalaze u izuzetno lošoj formi o kojoj najbolje svedoči podatak da su izgubili poslednjih šest mečeva (u svim takmičenjima) što je „najcrnja serija“ ekipe iz Železnika u poslednjih nekoliko godina.

Nepunih 48 sati nakon poraza od Cibone (90:81) u 11. kolu Jadranske lige, košarkaši FMP igraju večeras u nemačkom Kelnu (19.30) protiv istoimene ekipe četvrti meč u ovoj sezoni ULEB kupa.
Izabranici Vlade Vukoičića se nalaze u izuzetno lošoj formi o kojoj najbolje svedoči podatak da su izgubili poslednjih šest mečeva (u svim takmičenjima) što je „najcrnja serija“ ekipe iz Železnika u poslednjih nekoliko godina. Ipak, u taboru „pantera“ veruju da će upravo večeras prekinuti „pobednički post“.
– Sigurno je da smo ušli u seriji nešto slabijih partija. Ipak, putujemo u Nemačku sa namerom da prekinemo taj negativan niz. Bitno je da psihički maksimalno spremno uđemo u utakmicu protiv Kelna. Što se tiče protivnika, uradili smo dobar skauting, iako nam se ukaže prilika da ih savladamo, sigurno ćemo je iskoristiti – izjavio je za Danas krilni centar „pantera“ Zoran Erceg.
Ekipu Kelna sa klupe predvodi legenda naše reprezentacije ali i nemačke košarke Saša Obradović. On na raspolaganju ima i tri naša internacionalca koji igraju na krilnim pozicijama. To su Aleksandar Nađfeji koji je već godinama jedan od najboljih igrača u nemačkom prvenstvu, Milko Bjelica koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Braunšvajgu i mladi Marko Kešelj za koga stručnjaci smatraju da poseduje NBA potencijal. Ipak prve zvezde tima su iskusni Amerikanci Tobi Bejli i Imanuel Mekelroj koji igraju na bekovskim pozicijama.
Obe ekipe trenutno imaju skor od jedne pobede i dva poraza i sigurno je da će tim koji večeras izgubi biti u jako lošoj poziciji kada je u pitanju plasman na jedno od prva četiri mesta u grupi koje vodi u sledeću fazu takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari