Red ozbiljnog tenisa, red zabavljanja publike: Đoković i Kirjos odigrali sparing meč, ovacijama dočekani Novak poražen u Melburnu (VIDEO) 1EPA-EFE/DIEGO FEDELE

Srbin i Australijanac odmerili snage u predigri prvog grend slema u ovoj godini (16 – 29. januar).

Svašta se moglo videti pod svodovima čuvene „Rod Lejver arene“, gde će seledećeg ponedeljka krenuti bitka za jednu od najvećih titula „belog sporta“ i 2.000 ATP bodova.

Novak Đoković i Nik Kirjos, nekada ljudti rivali a danas pravi teniski prijatelji, pružili su kupcima karata za njihov egzibicioni duel pregršt lepih teniskih poteza ali i dobre zabave.

 

 

Ni jedan ni drugi nisu se trošili u meri u kojoj bi da je duel bio takmičarske prirode, ali daleko od toga da su neozbiljno servirali, reternirali, smečovali, lobovali… rivala.

Naprotiv, između šoutajm komunikacije sa okruženjem, đuskanja na terenu, deljenja mreže sa dečicom i teniserima u invalidskim kolicima, demonstrirali su zašto su ljudi pohrlili da ih gledaju.

 

I trudili se da pobede, Đoković kako bi popravio skor u međusobnim duelima, mada su trenutnih 1:2 ostvareni na turnirima, a Kirjos da bi se još više odlepio od osvajača 21. grend slema.

Bilo je tu svega: serijskog gubljenja set lopti, razmene 38 udaraca za jedan poen, taj-brejkova…. da bi na kraju peti reket sveta i četvrti nosilac turnira, iz Beograda, doživeo poraz u tri čina – 3:4, 4:2 i 9:10.

Što je manje bitno u odnosu na činjenicu da nije imao problema sa kolenom, zbog čega pre dva dana nije završio duel istog tipa sa Danilom Medvedevom. I da je ovacijama dočekan i ispraćen.

U prvom velikom susretu sa ljubiteljima tenisa iz zemlje koja ga je prošle godine deportovala, kao (protiv korona virusa) nevakcinisanog stranca, kom je sudskim putem ukinuto medicinsko izuzeće tj. dozvola da učestvuje na Australijan openu, čiji je devetostruki šampion.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari