Fudbal-FK Partizan-Pripreme Super League Season 2022/2023foto STARSPORT

Dan posle večitog rivala, pred pripreme su se okupili i fudbaleri Partizana koji će posle treninga u svom centru Zemunelo, bazični deo obaviti u Sloveniji. Ostali su crno-beli u prošloj sezoni bez oba trofeja, otišao je i trener Aleksandar Stanojević, mnogim igračima istekli su ugovori, a još uvek nema nijednog pojačanja.

Predsednik kluba Milorad Vučelić više se osvrtao unazad nego što se bavio vizijom za predstojeću sezonu.

„U minuloj godini postigli smo veliki takmičarski uspeh pod rukovodstvom trenera Aleksandra Stanojevića kome zahvaljujem na svemu što je uradio za Partizan. Da je samo takmičarski deo na terenu bio u pitanju verovatno bi mi poneli šampionsku titulu. Međutim, van terena smo bili manje uspešni i pred kraj smo ostali bez trofeja. Takođe, u Evropi smo stigli dalje nego ikad tokom prolećnog dela sezone“, rekao je Vučelić.

Manje od četiri nedelje do početka sezone Partizanov sastav je potpuna nepoznanica. Veliki broj igrača može da ode, isti takav bi to zbog prikazanog i trebalo da se rastane sa klubom, a remont ekipe će se očigledno raditi „u hodu“, dok traju pripreme što nijedan trener na svetu ne voli.

Direktor kluba Miloš Vazura najavio je da ne sede skrštenih ruku.

„Žilijen Ngoj, bivši igrač Eupena, koji je bio opcija prošle godine je i sada želja, prošle godine smo bili spremni da platimo transfer, a sada je on slobodan. Neće se svakako završiti brzo. Dovešćemo dva do tri stranca, Iliev kao sportski direktor pregovara. Idemo ka tome da rešimo goruće probleme, pregovaramo sa četiri domaća i tri strana igrača. Biće velikih promena, očekujemo veliki broj odlazaka i dolazaka“, rekao je Vazura.

Na vrućoj trenerskoj klupi biće Ilija Stolica, može se reći da je trenutak kad je preuzeo tu funkciju izuzetno nezgodan, samim tim i više nego izazovan.

„Fokus je na igračima. Mi smo vaš servis, znam da znate koju težinu ima grb, znam da znate i da energija može da se prebaci samo na teren. Strukture kluba će biti mobilisane da budemo na terenu, da se fokusiramo na igru, da igrom ispunimo svoja i očekivanja javnosti. Moramo imati trofeje, pobede, ali ćemo ići od dana do dana. Želim dobro zdravlje, znam da se niste odmorili dovoljno“, rekao je Stolica i naglasio da nijedan igrač bez njegove salasnosti ne može da ode, dođe ili vrati se.

„Želja mi je da osvežimo stvari i preokrenemo energiju koja smatram da nije dovoljno dobra posle završetka prošle sezone. Voleo bih da sam izasao na prvi trening i rekao da je ovo tim za narednu sezonu, ali čeka nas dugo formiranje ekipe. Dolaziće igrači i nadam se da će do Slovenije biti poznat veći deo tima“, naglasio je Stolica i dodao da će jedan od osnovnih kriterijuma kod izbora igrača na koje računamo biti zdravstveno stanje.

Bez Markovića i Obradovića

Na prvoj prozivci trenera Ilije Stolice pojavilo se 26 igrača, među njima i Miloš Jojić, Ivan Miljković i Bojan Ostojić, za koje se pretpostavlja da neće ostati u klubu. Nije bilo Lazara Markovića, kojem ističe ugovor za dve nedelje, kao ni Ivana Obradovića, Rajka Brežančića i Lazara Pavlovića, koji su u istoj situaciji. Produženi odmor dobili su najbolji golgeter lige Rikardo Gomeš, kao i reprezentativci Igor Vujačić, Siniša Saničanin, Mihajlo Ilić i Nikola Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari