Ricardo GomesRikardo Gomeš foto STARSPORT

Fudbaleri Partizana došli su u Kruševcu protiv Napretka (1:0) do desete pobede u Superligi Srbije.

U utakmici u kojoj su pružili verovatno najslabiju partiju ove sezone ipak su došli do tri boda na za crno-bele u poslednje vreme “tradicionalno” neugodnom gostovanju, što je svakako jedan od sastojaka u receptu za osvajanje titule.

Ispostavilo se da je utakmica “rešena” još u 13. minutu kad je Rikardo Gomeš sa penala doveo Partizan u vođstvo.

Iako su okolnosti nagoveštavale da će crno-beli lagano i ubedljivo trijumfovati, to se nije desilo.

Nemanja Jović je na samo par metara od praznog gola našao Rikarda, da samo ćušne loptu u gol sprečio ga je guranjem s leđa igrač domaćih Mitar Ćuković, i tu nije bilo sumnje za sankcije.

Osim penala, usledio je i crveni karton poslednjem igraču odbrane.

Golman Napretka na pozajmici iz Crvene zvezde Nikola Vasiljević je odbranio šut Gomeša sa bele tačke, ali je, nakon VAR provere, penal ponovljen jer Vasiljevićeva leva noga, ali i desna, nije bila na liniji prilikom izvođenja najstrože kazne.

U drugom pokušaju Rikardo je bio precizniji i taj trenutak je u potpunosti odredio sadržaj utakmice.

Istumban tim crno-belih što je trener Aleksandar Stojanović i najavio posle pobede nad Florom, bio je i istrošen i indisponiran.

Očekivalo se da će s igračem više i smanjenim pritiskom zbog vođstva brzo staviti rezultatsku tačku, ali tu sliku nismo videli.

Brzo je počpelo odrađivanje posla, Napredak nije ostavljao prostor da se bogznašta uradi iz kontranapada, a van toga je falilo i kreacije, i energije.

Stvorio je doduše Partizan nekoliko šansi, ali sve je to bilo bleđe i nezrelije nego što su navikli svoje navijače ove sezone.

Napredak je u nastavku bio nešto konkretniji, može se slobodno reći da su igrali hrabro i bez previše respekta, a posle drugog žutog kartona i isključenja Uroševića i oni su došli do nekih svojih prilika, posebno posle kikseva u odbrani crno-belih.

Inače, trener Stanojević je “namirisao” da bi se tako nešto moglo desiti Danilu Pantiću, koji je posle povrede daleko od forme i uvek i previše nervozan na terenu, pa ga je posle žutog kartona izveo iz igre.

“Videlo” se to i za Uroševića, koji je inače nekoliko sezona proveo u Napretku, verovatno je to mogao da predvidi i Stanojević, iako je bek Partizana drugi žuti dobio zbog “pametnog” faula kojim je presekao izglednu kontru rivala.

Crno-beli su osvojili tri boda, to im je verovatno i bilo jedino važno pred pauzu za reprezentativne obaveze, jedini bonus je još i zaista dobra partija Lazara Markovića, možda i jedinog “raspoloženog” za igru u redovima Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari