Rim i Italija zovu Đokovića 1EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Valentina Vezali, podsekretarka u Ministarstvu za sport Italije, tvrdi da nema prepreka za učešće nevakcinisanog lidera ATP liste na Mastersu u Večnom gradu.

„Na mečevima koji se igraju na otvorenom ne postoji zahtev za zelenim propusnicama i otuda Đoković, ako želi da dođe i igra u Italiji, može to da učini. Ne može da bude bez propusnice u hotelima i restoranima, ali može da igra“, objasnila je pomenuta državna funkcionerka.

„Moramo da imamo na umu da od 31. marta, u zavisnosti od pada epidemiološke krivulje, vanredna situacija može da se završi. Sve ćemo dobro proceniti pre odluke“, dodala je Valentina Vezali.

Ona je to izjavila posle objave Novaka Đokovića da će radije žrtvovati neke buduće trofeje nego pristati na obaveznu vakcinaciju, kao ogromna većina  njegovih kolega, i tako ispuniti osnovni uslov za nastupe na gro važnijih turnira širom sveta.

Masters u Rimu je jedan od omiljenih takmičenja vlasnika 20 grend slem titula, što govori i podatak da je za 14 godina čak 11 puta bio u finalu i pet puta izašao kao šampion iz tih mečeva.

Prošle sezone je poražen od svog večitog rivala Rafaela Nadala, koji posle Australijen opena 2022 beži i njemu Rodžeru Federeru za jedan GS trofej.

Turnir na terenima kompleksa Foro Italiko na programu je od 2. do 15. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari