Rojston Drente sad definitivno kači kopačke o klin, ali neće sedeti dokon: Potpuna posvećenost volontiranju u zdravstvu 1Foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

Rojston Drente (36), neostvarena nada holandskog fudbala, izjavio je da sada definitivno završava karijeru.

Kopačke će okačiti o klin kao igrač tima Kozaken bojs koji se takmiči u amaterskoj ligi u Holandiji. Njihov član je bio i od 2019. do 2021. Pokušao je zatim da oživi ambicije u Mursiji u Španiji, ali mu nije išlo.

U seniorski fudbal je zakoračio u Fejenordu 2005. Bio je toliki talenat da ga je 2007. uzeo madridski Real. Samo mesec ranije bio je u holandskoj mladoj reprezentaciji koja je savladala Srbiju s 4:1 u finalu Evropskog prvenstva za svoj uzrast na domaćem tlu.

Umesto da u najvećem klubu sveta počne njegov uspon, krenuo je pad. Drente nikada nije dokazao svoj nesumnjivi dar. Kraljevski klub ga je slao na pozajmice u Erkules i Everton, a 2012. su se razišli.

Drente, koji je u najboljem državnom timu odigrao samo jednu utakmicu, neće sedeti dokon. On već godinama volontira u zdravstvu posle završenog kursa obuke.

Da se opredeli za to podstakla ga je profesija majke i tetke, koje su medicinske sestre. Iz fudbalskog glamura, za koji priznaje da ga je pratio, prihvatio je da radi s dementnim osobama. To ga, kaže, čini boljom osobom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari