Ronaldo otpustio najmoćnijeg fudbalskog menadžera i kućnog prijatelja zbog Bajerna i Čelsija 1Foto: EPA-EFE/STR

Čudno je delovalo kada je obznanjeno da je Kristijano Ronaldo otpustio Žorža Mendeša.

Jasno je bilo od momenta kada je definitivno potvrđeno da je Kristijano Ronaldo nevoljno potpisao ugovor za saudijski Al Nasr.

Iako je 30. decembra 2022. stavio potpis na saradnju baslosovne novčane vrednosti sve do 30. juna 2025.  Portugalcu je to bilo iznuđeno rešenje.

Ronaldo je, po napuštanju Mančester junajteda, silno želeo da karijeru nastavi u klubu koji se takmiči u Ligi šampiona.

To je i bio prioritetni zadatak njegovog tadašnjeg, tačnije decenijskog menadžera, Žorža Mendeša, najuticajnijeg fudbalskog agenta na svetu.

Ronaldo je tražio od zemljaka da mu obezbedi prelaske ili u Bajern, odnosno Čelsi, međutim, nijedan od željenih klubova nije hteo da ga angažuje.

Iako ima silne kontakte, ogroman uticaj, prevashodno u Premijer ligi i Primeri, Mendeš nije bio uspešan ni prilikom pregovora sa Napolijem, Borusijom Dortmund, Atletiko Madridom i na kraju PSŽ-om, a sve u želji da obezbedi transfer njegovog klijenta i prijatelja u jednu od pomenutih sredina.

Zbog navedenih neuspeha, Ronaldo je na kraju presekao i otpustio menadžera koji se starao o njegovoj kairjeri još dok je kao tinejdžer igrao za lisabonski Sporting.

Mendeš je bio i njegov kućni prijatelj.

Ronaldo će u Al Nasru zarađivati oko 200 miliona evra godišnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari