Šaljivi Kirjos: Novaka niko ne može da pobedi osim mene 1foto EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Osvajanjem Rolan Garosa, Novak Đoković postao je najtrofejniji i najuspešniji teniser u istoriji grend slema, sa 23 titule. Utisak nepobedivosti srpskog asa povećao se toliko da najvećim njegovim protivnicima ne preostaje ništa drugo već da zbijaju šale.

Nik Kirjos se dugo trudio da u javnosti odneguje imidž svojeglavog tenisera kojem je Novak Đoković naročito antipatičan.

Sve do pojave korona virusa, odnosno onoga kroz šta je morao da prođe srpski as, australijski teniser koristio je svaku priliku da devalvira lik i delo najboljeg tenisera današnjice.

Ipak, kada je australijska vlada pokazala dozu nehumanosti koja ne priliči civilizovanim društvima, Kirjos se „razbudio“ stavio u poziciju Đokovića i počeo da u javnosti zastupa stavove za koje se Srbin bori od početka profesionalne karijere.

Danas se već može reći da su njih dvojica u vrlo korektnim odnosima, pa iz te prizme treba posmatrati i poslednje Kirjosove teniske opservacije.

– Nadam se da će osvojiti 30 grend slemova. Tako ću ja izgledati bolje što sam izgubio u finalu od njega u Vimbldonu – duhovito je istakao Kirjos, koji je ispratio Novakove partije na Rolan Garosu, iako nije učestvovao zbog povrede kolena.

Novak je postigao neverovatan uspeh, znam koliko mnogo radi i koliko mu sve to znači.

Australijanac je uveren da bi Đoković sada imao još više gren slem trofeja da nije bilo problema sa koronom, odnosno da nije izabrao da se ne vakciniše.

– Znam koliko je propustio gren slemova jer nije mogao da uđe u zemlju. Sada bi imao 25-26 titula – razmišljanja je Australijanac.

Doduše, malo se preračunao, s obzirom na to da je Srbin zbog „korona zabrane“ propustio Australijan open i US open, prošle sezone.

Kirjos nema nikakve sumnje da će Nole nastaviti sa niskom uspeha, bez obzira na godine.

Veoma je gladan uspeha. Ljudi misle da će se zaustaviti ali ovi uspesi će u njemu samo probuditi još veću motivaciju. Nadam se da će imati 28-30 gren slemova.

Naravno, kada ga je novinar upitao ko može da pobedi Srbina, Kirjos je lakonski odgovorio.

Niko ne može. Ako ga ja ne zaustavim, niko ne može.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari