Sardžent propušta trku u Melburnu jer Vilijams daje njegov bolid Albonu 1Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Vozač Vilijamsa Logan Sardžent neće učestvovati u predstojećoj trci Formule 1 u Australiji, pošto će ekipa njegov bolid dati timskom kolegi Aleksandru Albonu, koji je oštetio sopstveni bolid u udesu na današnjem treningu u Melburnu.

Tokom prvog treninga Albon je izgubio kontrolu i udario u zaštitni zid, on je nepovređen, ali je bolid prilično oštećen.

Vilijams je potvrdio da nije poneo treću rezervnu šasiju u Australiju, pa je ekipa odlučila da taj bolid pošalje u Englesku na popravku i ostala je samo sa jednim ispravnim vozilom u Melburnu.

Procenjeno je da Albon ima veće šanse da osvoji bodove od Sardženta, pa je odlučeno da on vozi u kvalifikacijama i u trci u nedelju.

„Iako Logan ne bi trebalo da trpi zbog greške koju nije napravio, svaka trka se računa jer je konkurencija u sredini tesna i morali smo da donesemo odluku na osnovu naših najboljih mogućnosti da osvojimo bodove ovog vikenda“, rekao je direktor ekipe Džejms Vouls.

Sardžent je situaciju opisao kao „najteži trenutak u karijeri“.

„Ova odluka nije doneta lako i ne možemo dovoljno da zahvalimo Loganu na njegovom ljubaznom prihvatanju, pokazujući posvećenost timu, on je pravi timski igrač. Ovo će biti težak vikend za Vilijams, a u ovakvu situaciju nećemo ponovo dospeti“, naveo je Vouls.

Otkako voze za Vilijams, Albon je u svakoj trci i kvalifikacijama bio bolji od Sardženta.

Prošle godine Albon je osvojio 27 bodova, a Sardžent jedan. Ove sezone obojica su u prve dve trke bez bodova, a Albon je bio ispred Sardženta i u Bahreinu i u Saudijskoj Arabiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari