Savić o porazu u četvrtfinalu: Loš igrač manje, loš igrač više... 1EPA/TAMAS KOVACS

Vaterpolo reprezentacija Srbije ispala iz borbe za medalje na Svetskom prvenstvu, selektor realno sagledao meč sa Hrvatskom.

Delfini su danas potopljeni od Barakuda u četvrtfinalu takmičenja u Mađarskoj, a Dejan Savić je u kratkoj izjavi sažeo sve probleme u tih 32 minuta. Ne želeći da se skriva iza činejnice da u novoj ekipi nema šestorice nosilaca igre u poslednjoj deceniji, tokom kojih su osvojene sve moguće titule.

„Ako bi se tako tešili, ali nije … Čestitam Hrvatima na zasluženoj pobedi. Imali smo velike oscilacije u igri, čitavim tokom meča smo jurili rezultat. Bili u nekim situacijama da se približimo. Loš je bio igrač više, primali smo jeftine golove sa igračem manje. Znali smo da će u tom segmentu da se rešava ishod utakmice. U određenim situacija nismo reagovali kako treba“, naglasio je naš trofejni strateg.

Sava Ranđelović nije mogao das sakrije razočarenje ishodom duela na čuvenom „Alfredu Hajošu“.

„Zaslužena pobeda rivala, nismo bili ne željenom nivou. Grešili smo u presudnim momentima. Ovo je velika škola za nas. Imamo vremena da se pripremimo za Evropsko prvenstvo u Splitu, ovde nam ostaje da pošteno odradimo preostale susrete i probamo da stignemo do petog mesta“.

Branislav Mitrović je imao desetak odbrana, ali nije uspeo da spasi Srbiju poraza u vaterpolo klasiku.

„Uvek je poraz u četvrtfinalu bolan, ali više treba da boli naša igra. Odbrana nije funkcionisala na potrebnom nivou, u početku ni napad. Mnogo grešaka smo pravili u odbrani, počevši od mene. Možemo mnogo više i mnogo bolje od ovoga. Hrvati su pobedili, ja im čestitam i želim im sreću u nastavku. Što se nas tiče, okrećemo se rezigravanju od petog do osmog mesta“.

Pored Hrvatske, plasman u polufinale je obezbedila Grčka, koja je pobedila SAD sa 16:11, u ostalim mečevima četvrtfinala, večeras će se sastati Španija i Crna Gora, odnosno Mađarska i Italija. Srbija će u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta igrati protiv poraženog iz meča između Španije i Crne Gore.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari