Serena Vilijams u finalu Vimbldona 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL / POOL EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u finale Vimbldona po deseti put u karijeri pobedom nad Nemicom Julijom Gerges, prenosi N1.

Vilijamsova je do trijumfa nad Gergesovom došla sa 6:2, 6:4, posle jednog sata i deset minuta igre.

U borbi za titulu, svoju osmu u Londonu, a 24. na Gren slemovima u karijeri, Serena će se sastati sa još jednom nemačkom teniserkom Anđelikom Kerber.

Za Serenu će to biti prvo finale od Australijan Opena prošle godine, koji je osvojila, a ujedno prvo otkako je u septembru prošle godine postala majka. Za američku teniserku je Vimbldon tek četvrti turnir od povratka na teren posle porođaja u martu ove godine.

Od početka meča viđena je velika borba, ali je Serena uspela da nametne svoj ritam. To se videlo i po tome što je već u drugom gemu imala brejk šansu, koju je Nemica uspela da odbrani, a potom su usledili sigurni servis gemovi. Ono što je propustila u drugom gemu Amerikanka je nadoknadila u šestom gemu, oduzela je servis Gergesovoj. Potom je Serena vezala još dva gema, prepustivši svojoj rivalki samo jedan poen.

Sam početak drugog seta protekao je u sigurnim servisima, a ponovo je Serena stigla do brejka u šestom gemu. Činilo se da će američka teniserka rutinski privesti meč kraju, a baš kada je servirala za pobedu Nemica je uspela da napravi brejk. Međutim, uspela je da produži meč za samo jedan gem, pošto je Serena bez izgubljenog poena stigla do još jednog brejka, a tako i trijumfa.

Finale Vimbldona između Vilijamsove i Kerberove moći ćete u subotu da pratite na Sport Klubu 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari