Novogodišnja turneja „Četiri skakaonice“ završava se 6. januara, kao po običaju, u austrijskom Bišofshofenu. Posle pobeda u Garmiš-Partenkirhenu i rodnom Insbruku, Austrijanac Gregor Šlirencauer zaostaje samo 20 bodova za sunarodnikom i vodećim u generalnom plasmanu ovosezonske turneje Andreasom Keflerom, koji je trijumfovao na premijeri u Oberstdorfu.

Šanse za konačni trijumf ima i prošlogodišnji pobednik Volfgang Lojcl, koji se posle tri skakaonice nalazi na trećem mestu.

Jedini, doduše uz dosta sreće i izvanredne skokove, koji mogu ugroziti dominaciju Austrijanaca su petostruki pobednik novogodišnje turneje Jane Ahonen iz Finske i Simon Aman iz Švajcarske. Aman je vlasnik najdužeg zvaničnog skoka ove godine od 146 metara ostvarenog u norveškom Lilehameru početkom decembra i ukoliko ponovi ovu dužinu postaviće novi rekord skakaonice u Bišofshofenu koji trenutno iznosi 143 metra.

Pobeda na novogodišnjoj turneji „Četiri skakaonice“ može da se poredi sa osvajanjem Kristalnog globusa u Svetskom kupu ili zlatne medalje na Zimskim Olimpijskim igrama, tako da nas sigurno očekuje interesantan scenario na nebu iznad Bišofshofena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari