Španović: Jedva čekam priliku da branim titulu u Glazgovu 1Foto:Starsport

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da jedva čeka priliku da na predstojećem Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu odbrani titulu u skoku u dalj.

„Povratak posle povrede nije lak, ali s obzirom na trenutno stanje, gde treniram bez bolova i po planu, sa nestrpljenjem čekam još jedno takmičenje i priliku da odbranim titulu prvakinje Evrope. Iznenađenja su uvek moguća, a moje je, kao i do sada, da ostanem uvek fokusirana na ono što radim i da pružim maksimum“, rekla je Španović, preneo je Atletski savez.

Kvalifikacije u skoku udalj na program su drugog dana takmičenja, 2. marta od 10 časova. Osim Španović, na zaletištu će se naći juniorska prvakinja Evrope Milica Gardašević.

Ona je ove godine u dva navrata nadmašila 6,50 metara.

„Ovo će biti moj drugi nastup na Evropskom prvenstvu, ovaj put u dvorani. Zadovoljna sam sezonom i takmičenjima koja su iza mene. Dobro sam skakala na Srbija openu i napravila sjajnu uvertiru za predstojeće takmičenje. Nadam se da ću u kvalifikacijama nastaviti u dobrom ritmu i izboriti se za ulazak u finale“, rekla je Gardašević.

Finale u skoku u dalj na programu je 3. marta od 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari