Španović: Medalje nisu nešto nerealno, biće ih još 1Foto: N1

Veliki atletski događaj zakazan je za sutra u centru Beograda. Na Terazijama, biće postavljeni zaletište i prostor za doskok, a nastupiće naša šampionka Ivana Španović.

U sklopu promocije Evropskog prvenstva u dvorani, koje će se održati u Beogradu naredne godine, uz Ivanu Španović skakaće i vicešampionka Evrope Jasmin Sojers iz Velike Britanije, Šveđanka Erikom Jarder, Hrvatice Paola Borović i Antonija Radić, kao i još dve naše skakačice u dalj – Marija Milutinović i Sara Lukić. Događaj počinje u 17 sati.

„Znam da će biti spektakl za sve koji dođu, ali i mene. Ne mogu da zamislim bolji način da završim sezonu od skakanja pred domaćom publikom“, izjavila je atletičarka Ivana Španović, gostujući na televiziji N1.

Nekad jugoslovenska, danas srpska atletika, uvek je imala izuzetne sportiste: Nenad Stekić, Dragutin Topić. Poslednjih godina srpska atletika se snažno probija u svetski vrh.

Španović kaže da su za taj napredak zaslužni i oni atletičari koji su bili nadomak medalja.

„Medalje nisu nešto nerealno, znamo kako se do medalja dolazi. Svi priželjkuju tu sportsku sreću, koju sam ja imala više puta. Došla sam do olimpijske medalje, ali tu nije moj kraj, biće ih još“, kaže Španović.

Ivana Španović kaže da uslovi uvek mogu da budu bolji, ali da se svi trude da doprinesu lično koliko mogu.

„Ulaganja su dobra čim imamo sve veći broj medalja, i trudimo se da pružimo najbolje uslove deci koji treba da spoznaju lepšu stranu sporta“, kaže Španović.

Dodaje da je najveći problem bio nedostatak zimskih uslova za trening.

„Sa atletskom halom, i meni lično će biti lakše da se pripremam za takmičenja. Svima će biti mnogo lakše da se prevaziđe zimski period treninga. Tu će trenirati svi iz cele Srbije, a sigurno će se proširi broj u narednih par godina“, kaže Španović.

Evropsko dvoransko prvenstvo u Kombank areni biće održano sledeće godine, a Španović kaže da „im to takmičenje mnogo znači“.

„To će biti neka nagrada atletici za sve ono što smo svi doprineli, i doprineli boljoj slici o Srbiji u svetu. Meni lično će mnogo značiti, o tome sam maštala ceo život, da na velikom takmičenju nastupan pred domaćom publikom“, kaže Španović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari