Spisak reprezentacije Turske sa Šejnom Larkinom i još četvoricom NBA igrača 1foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Košarkaški savez Turske je objavio spisak za predstojeći susret u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Velike Britanije (3. jul, 18.00). Na njemu se nalaze četvorica NBA košarkaša: Alperen Šengun, Džedi Osman, Furkan Korkmaz i Omer Jurceven. Tu je i zvezda Anadolu Efesa Šejn Larkin.

Iako su sve tri selekcije u grupi obezbedile prolaz u narednu rundu kvalifikacija zbog diskvalifikovanja Belorusije, Turska će imati imperativ pobede protiv Britanaca, jer se rezultat prenosi u grupu sa Srbijom, Letonijom i najverovatnije Belgijom na sledećem koraku ka Mundobasketu.

Šengun je posle osvajanja MVP nagrade u otadžbini minule sezone, kao debitant u NBA pružao odlične partije u dresu Hjustona. Odigrao je 72 utakmice i prosečno beležio 9,6 poena i 5,5 skokova po nastupu.

Osman je već pet godina u najjačoj ligi sveta (Klivlend), kao i Korkmaz koji se u Filadelfiji dokazao kao vrlo dobar šuter. Jurceven je od minulog leta član prvog tima Majami Hita, upisao je 52 nastupa u ligaškom delu sezone i beležio 5,3 poena uz 5,3 skoka po meču.

Pitanje je hoće li se svi kandidati odazvati pozivu, naročito NBA igrači. Stiče se utisak da je selektor Ataman na ovaj način želeo da najavi da će Turska na narednom Evropskom prvenstvu od 1. do 18. septembra zaigrati u najkvalitetnijem sastavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari