Sportskim klubovima u Nišu pomoć države od 200 miliona dinara 1Foto: Pixabay/photoloni

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je danas da će sportskim klubovima u Nišu na ime pomoći, biti uplaćeno 200 miliona dinara iz državnog budžeta.

Ona je kazala da će novac dobiti oko 70 niških klubova koji imaju takmičarske rezultate, a odluku o tome ko će koliko para dobiti doneće Gradsko veće.

„Zatražila sam minulog vikenda pomoć od predsednika Srbije Aleksandra Vučića s obzirom na to da smo prošle godine zbog teške finansijske situacije pomoć smanjili na 200 miliona, sa 400 miliona dinara koliko je iznosila u 2020. godini“, rekla je gradonačelnica na konferenciji za novinare.

Ona je kazala da je Vučić dao „zeleno svetlo“ Ministarstvu finansija da Nišu uplati još 200 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve i dodala da će novac u toku dana biti upaćen u budžet grada.

„Nama ostaje iz našeg budžeta da naredne godine uplatimo sportskim klubovima 200 miliona dinara i još 50 miliona dinara za ulaganja u sportsku infrastrukturu“, izjavila je gradonačelnica Niša.

Predstavnici sportskih klubova u Nišu negodovali su proteklih nedelja što je nacrtom budžetom grada za narednu godinu za njih bilo planirano 150 miliona dinara, a vateropolisti kluba „Nais“ održali su i protest ispred Gradske kuće tokom kog su razvili transparent na kojem je bila Vučićeva fotografija i natpis: „Predsedniče, stanite u odbranu niškog sporta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.