Srbin prvi norveški tekvondista u istoriji 1Foto: Portal Groruddalen

Norveška će po prvi put ove godine imati svog predstavnika u tekvondu na Letnjim Olimpijskim igrama za mlade i to će biti Srbin Miloš Pilipović.

“Osećam se kao Srbin ali ću medalju osvojiti za Norvežane.” Ovim rečima je Miloš Pilipović, srpski tekvodnista koji živi i trenira u Norveškoj započeo intervju za norveški Utrop.no povodom odlaska na Letnje Olimpijske igre za mlade u Buenos Airesu.

Sve je počelo pre četiri godine kada je ovaj Srbin iz Bosne koji se u Norvešku preselio sa samo pet godina počeo da trenira u tekvodno klubu Grorud. Dve godine kasnije je debitovao na norveškom kupu i od tada krenuo da niže uspehe u zemlji i svetu.

Inače, Miloš je prvo sa drugarima igrao fudbal, ali mu je to bilo dosadno ali kada se jedan njegov drugar prebacio na tekvondo i on je krenuo njegovim stopama.

“Malo je dosadno što svi žele da treniraju samo fudbal, to je tako mejnstrim. Mislim da treba da se trudimo da budemo drugačiji i da nekad odstupimo od tog mejnstrima. Samo tako možemo da otkrijemo šta zapravo volimo umesto što radimo ono što svi drugi rade. Ne smemo da budemo kao roboti”, rekao je Miloš.

Priznaje da u početku nije bio sjajan u tekvondu ali da je uporno vežbao i imao sjajnog trenera Mikaele Oguza ali i roditelje koji su ga ohrabrivali da nastavi i ne preda se. Grorudklubben je za njega kao porodica i dopada mu se baš zato što je klub tu za svoje igrače a ne zbog biznisa.

Međutim, sam tekvondo je za njega mnogo više od običnog sporta. To je sjajna stvar koja mu pomaže da se izbori sa različitim izazovima u životu. “Ako počnete da se bavite sportom, onda se fokusirate samo na to. Ne idete na ulice i ne provodite vreme sa ljudima koji loše utiču na vas“.

Miloš će biti prvi tekvondista koji će predstavljati Norvešku na Letnjim Olimpijskim igrama za mlade tako da možemo samo da mu poželimo sreću i navijamo za njega!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari