Srpski strelci otputovali u Sloveniju 1Foto: Ruse arhiva

Reprezentativci Srbije u streljaštvu otputovali su u slovenačko mesto Ruše, gde će u subotu i nedelju učestvovati na tradicionalnom, mitingu u organizaciji družine „Prvi pohorski bataljon“, saopštio je danas Streljački savez Srbije (SSS).

Kako se navodi, u jakoj konkurenciji nadmetaće se strelci iz osam zemalja, sa ukupno oko 400 izlazaka na vatrenu liniju.

U nacionalnom timu Srbije je 31 strelac, umesto planiranih 32, jer je Ivana Anđušić Maksimović ostala u Beogradu zbog privatnih obaveza. Našu zemlju će predstavljati još nekoliko takmičara, koji će učestvovati u sopstvenoj organizaciji.

Najuspešniji učesnik prošlogodišnjeg turnira bila je Zorana Arunović, koja je i prvog i drugog dana pobedila vazdušnim pištoljem. Naši strelci su lane osvojili 11 medalja u pojedinačnoj konkurenciji, a sem Arunovićeve zlatom su se okitili Andrea Arsović (vazdušna puška), Milutin Stefanović (vazdušna puška) i Damir Mikec (vazdušni pištolj), koji ove godine neće gađati u Rušama.

U ekipnoj konkurenciji reprezentacije Srbije su dominirale, sa osam zlatnih medalja. Oba dana, u sve četiri konkurencije (pištolj žene i muškarci, puška žene i muškarci) Srbija je bila najbolja.

Takmičenje počinje u ranim jutarnjim, a završava se u večernjim časovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari