Šta sve možeš kad se učlaniš u SNS: Klub Željka Rebrače doveo bivšeg NBA igrača 1Foto: EPA/ERIK S. LESSER CORBIS OUT

Bivši član više klubova u NBA ligi Džered Kaningem novi je košarkaš Vojvodine, zvanično je potvrdio klub iz Novog Sada.

Kaningem ima 32 godine i osim u najjačoj ligi sveta, deo karijere proveo je i u Kini, a u ekipu iz Novog Sada stiže iz Litvanije.

„Nekadašnji NBA igrač, Džered Kaningem, doneće u naš tim brzinu, preciznost i iskustvo igranja na velikim turnirima, što ga čini nezaustavljivim na terenu. Amerikanac u svojoj profesionalnoj karijeri ima upisanih nekoliko NBA timova, uključujući Dalas, gde je i počeo karijeru, Atlantu i Sakramento. Nakon toga, karijeru nastavlja u klubu Los Anđeles Klipersima, te Klivlend Kavalirsima. Zaigrao je i na evropskom tlu, gde ga je u svoj tim primio nemački Bajern, a naredne sezone pojačao je tim Breše. Jednu sezonu proveo je i u kineskom Šangaju. Dobro došao“, piše na sajtu kluba čiji je predsednik Željko Rebrača, jedno od pojačanja SNS u predizbornom prelaznom roku.

Kaningem, koji igra na pozicijama plejmejkera i beka bio je 24. pik prve runde na draftu 2012. godine, a bio je poznat po svojim atraktivnim zakucavanjima.Ipak, u NBA je zabeležio samo 84 nastupa, pa je zato odlučio da karijeru nastavi u Evropi i u Kini.

Vojvodina nastupa u Košarkaškoj ligi Srbije i ovo je jedno od najvećih pojačanja u poslednjih nekoliko godina za Novosađane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari