Stanković (Radnički Niš): Prošla sezona je incident koji više ne sme da se ponovi 1Foto: BETA/SASA DJORDJEVIC/EV

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Aleksandar Stanković rekao je danas da je prošla sezona bila „incident“ koji više ne sme da se ponovi i istakao da je cilj kluba sa Čaira da se vrati na evropsku scenu.

„Čvrsto stojimo na zemlji, spremni smo i najvažnije je da budemo fokusirani i razmišljamo samo o sledećem meču. Mislim da je prošla sezona ‘incident’, koji više nikada Radničkom ne sme da se ponovi. Ovo je veliki klub i u skladu s tim svi mi treba i da se ponašamo“, rekao je Stanković, prenosi klub.

Nova sezona u Super ligi Srbije počinje danas, a Radnički će svoj meč prvog kola igrati u nedelju kada će gostovati Spartaku.

„Što se tiče ambicija Radničkog, one su visoke i od njih nećemo bežati. Cilj kluba je da se vrati na evropsku scenu, to je težak zadatak, liga je veoma zahtevna, ali mi smo spremni da se borimo i verujemo da imamo sve što je potrebno da taj cilj i ostvarimo“, rekao je Stanković.

Stanković je naveo da je zadovoljan odrađenim pripremama i dodao da je klub odradio kvalitetan posao u prelaznom roku.

„Došli su neki iskusni igrači, koji će nam doneti stabilnost, ali i ovi mlađi, koji će nam doneti brzinu i agresivnost. Sačuvali smo i okosnicu prošlogodišnje ekipe i sada imamo širok roster, sa po dvojicom dobrih fudbalera na svakoj poziciji, što nije bio slučaj prošle sezone“, rekao je Stanković.

„Sada više neću morati da brinem šta ću i kako ću ako se neko povredi. Imamo i širinu i dubinu i kada se desi da neko mora da izostane, a to će se sigurno dešavati tokom sezone, neću biti prinuđem da improvizujem“, dodao je on.

Govoreći o Spartaku, prvom protivniku u novoj sezoni, Stanković je naveo da je prva utakmica uvek specifična.

„Spartak je dobra ekipa, a ono što je najveći kvalitet tog tima je što je dugo igra u gotovo pa istom sastavu. Oni kao klub imaju svoju filozofiju, opasni su kod kuće, tranziciono su jako dobri“, rekao je Stanković.

„Uz sav respekt prema rivalu, mislim da pre svega treba da se okrenemo sebi. Ako mi budemo bili pravi, ne treba da se bojimo bilo koga. Idemo tamo da pobedimo“, dodao je trener Radničkog.

Utakmica Spartak – Radnički Niš igra se u nedelju od 18.55.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari